800 SteamBoost Oven

Mirë se vini në Electrolux

Urime për pianurën tuaj të re intuitive nga Electrolux. Ju keni zgjedhur një produkt që sjell me të dekada përvoje dhe inovacioni profesionist. Gjeniale dhe elegante, ajo është projektuar duke ju pasur juve në mendje. Prandaj, sa herë që ta përdorni, mund të jeni të sigurt që të dini se do të merrni rezultate të shkëlqyera çdo herë.

Aksesorët

Furra juaj e re vjen me një gamë aksesorësh që ju ndihmojnë me gatimin.

Rafti me rrjetë përdoret për enë gatimi, tava keku, pjekje etj.

Përdorni Tavën e pjekjes për të krijuar kekë dhe biskota të shijshme.

Tigani i skarës/pjekjes ju ndihmon të arrini rezultate të shkëlqyera kur piqni dhe gatuani rosto. Ai mund të përdoret gjithashtu si tavë për të mbledhur yndyrën.

Sensori i ushqimit i përfshirë është rruga juaj e shkurtër drejt rezultateve të përkryera të gatimit. Përdoreni për të matur temperaturën brenda ushqimit.

Shinat teleskopike e bëjnë edhe më të lehtë vendosjen ose heqjen e rafteve, tavave ose tiganëve.

Pamje e përgjithshme e furrës

Familjarizohuni me furrën e re. Kur të njiheni mirë me të, është koha që të filloni të gatuani.

  1. Paneli i kontrollit
  2. Ekrani
  3. Depozita e ujit
  4. Foleja për Sensori i temperaturës
  5. Elementi ngrohës
  6. Llamba
  7. Ventilatori
  8. Heqja e bigorrit nga gryka e zorrës
  9. Shinat rrëshqitëse të rafteve, të çmontueshme
  10. Nivelet e furrës

Përmbledhje e panelit të kontrollit

Paneli i kontrollit ju jep akses të lehtë te të gjitha funksionet që ju nevojiten për të përgatitur dhe gatuar ushqimin tuaj.

  1. NDEZJA/FIKJA
  2. Opsionet
  3. Drita e furrës
  4. Temperatura
  5. Programi im i preferuar
  6. Ekrani
  7. Tasti lart
  8. Tasti poshtë
  9. Ora
  10. Kujtuesi i minutave
  11. OK

List e Funksionet E Nxehjes

Zgjidhni nga shumë funksione të nxehjes për të arritur rezultatet më të mira të mundshme për gatimin tuaj. Funksionet mund të ndryshojnë në varësi të modelit.

Për të pjekur në një maksimum prej tre pozicione njëkohësisht dhe për të tharë ushqime. Vendosni temperaturën 20 - 40 °C më poshtë sesa për funksionin: Gatim tradicional.

Për të pjekur pica. Për karamelizim intensiv dhe një fund krokant.

Për përgatitjen e mishit të njomë dhe me lëng.

Për të pjekur ushqimin në një pozicion rafti.

Për të gatuar ushqime të shpejta (p.sh. patate të skuqura, patate me prerje trekëndore ose kuleç) krokante.

Për të pjekur copa mishi më të mëdha ose shpezë me kocka në një pozicion rafti. Përdoreni gjithashtu për të bërë gratina dhe për të karamelizuar.

Për të pjekur në skarë ushqime të sheshta dhe për të thekur bukë.

Për të pjekur në skarë ushqime të sheshta në sasi të mëdha dhe për të thekur bukë.

Për ta mbajtur ushqimin të ngrohtë.

Për pjekjen e kekëve me bazë krokante dhe ruajtjen e ushqimit.

Për të shkrirë ushqimin (zarzavate dhe fruta).

Për të kursyer energjinë gjatë gatimit.

Për të pjekur bukë dhe simite me rezultate profesionale për sa i përket fortësisë, ngjyrës dhe shkëlqimit të kores.

Për të ringrohur ushqim në mënyrë të njëtrajtshme dhe delikate, duke ruajtur shijen dhe aromën dhe duke parandaluar tharjen e sipërfaqes.

Për të pjekur bukë, copa të mëdha mishi ose për të ngrohur ushqime të ftohura ose të ngrira.

Për gatime me përmbajtje tejet të lëngshme ose për të zier peshku, krem karamel dhe gatime në tavë balte.

Për perime, peshk, patate, oriz, makarona ose garnitura të veçanta.

Pamja e ekranit

Familjarizohuni me simbolet intuitive të ekranit.

  1. Funksioni i ngrohjes
  2. Numri i funksionit/programit të nxehjes
  3. Treguesit e funksioneve të orës
  4. Ora/ekrani i nxehtësisë së mbetur
  5. Temperatura/ekrani i orës ditore

Pamja e ekranit

  • Programi automatik

    Programi automatik

  • Programi im i preferuar

    Programi im i preferuar

  • orë / min

    orë / min

  • Treguesi i nxehjes / Treguesi i nxehtësisë së mbetur

    Treguesi i nxehjes / Treguesi i nxehtësisë së mbetur

  • Temperatura

    Temperatura

  • Sensori i temperaturës

    Sensori i temperaturës

  • Kujtuesi i minutave

    Kujtuesi i minutave

  • Treguesi i depozitës së ujit

    Treguesi i depozitës së ujit

Filloni

Për një proces të lehtë prezantimi me pajisjen e re, ndiqni këta hapa.
Përpara përdorimit të parë

Përpara se t’i çoni aftësitë tuaja në gatim në një nivel të ri, na lejoni që t’ju ndihmojmë me konfigurimin e parë.

Lidhni furrën tuaj, kryeni pastrimin paraprak dhe konfiguroni cilësimet përpara se të filloni të gatuani ushqimet e para.

Pastrimi paraprak

Jepini furrës dhe aksesorëve fillim të mbarë me një pastrim fillestar të lehtë.

Sigurohuni që furra të jetë e ftohtë.
  1. Hiqni aksesorët dhe mbështetëset e rafteve që mund të hiqen.
  2. Pastroni aksesorët dhe pjesën e brendshme të furrës me një copë të butë me ujë të ngrohtë dhe një agjent pastrues të butë.
    Mos i pastroni aksesorët në lavastovilje.
  3. Pastroni pjesën e përparme të furrës me një copë të butë me ujë të ngrohtë dhe një agjent pastrues të butë.
  4. Futini aksesorët dhe mbajtëset e heqshme të rafteve sërish në pozicionin e tyre fillestar.
Lidhja për herë të parë

Konfigurojeni furrën tuaj të re që t’ju përshtatet.

Kur keni lidhur furrën me rrjetin, ose pas një ndërprerjeje të energjisë, do t’ju kërkohet të bëni disa konfigurime bazë.

Vendosja e orës

Vendosni orën e furrës dhe mbani nën monitorim kohën.

  1. Ndizni furrën.
  2. Prisni derisa ekrani të shfaqë dhe 12:00.
  3. Shtypni ose për të vendosur kohën.
  4. Shtypni për ta konfirmuar.
    NoteColonSymbol Ju mund të ndryshoni orën e ditës në çdo moment duke shtypur .
Vendosni Fortësia e ujit

Për rezultate më të mira gjatë gatimit me avull, vendosni fortësinë e ujit që të përshtatet me cilësinë e ujit të rubinetit.

  1. Merrni shiritin e ndryshueshëm 4-ngjyrësh.
  2. Fusni të gjitha zonat reagente të shiritit në ujë për afro 1 sekondë.
    Mos e fusni shiritin në ujë të rrjedhshëm.
  3. Shkundeni shiritin për të larguar ujin e tepërt.
  4. Prisni 1 minutë dhe kontrolloni fortësinë e ujit me tabelën e fortësisë së ujit.
    Ngjyrat e zonave reagente vazhdojnë të ndryshojnë. Mos e kontrolloni fortësinë e ujit më vonë se 1 minutë pas testit.
    Shirit testimiFortësia e ujit
    1
    2
    3
    4
    NoteColonSymbol Nëse fortësia e ujit tejkalon vlerat e dhëna në tabelën e fortësisë së ujit, mbushni depozitën e ujit me ujë nga shishet.
  5. Vendosni fortësinë e ujit në menynë e Cilësimeve.
    1. Shtypni për 3 sekonda.
    2. Shtypni ose për të zgjedhur Fortësia e ujit. Shtypni .
    3. Shtypni ose për të ndryshuar vlerën. Shtypni .
Fortësia e ujit Tabela

Tabela e gamës së fortësisë së ujit (dH) me depozitën përkatëse të kalciumit dhe cilësia e ujit.

Fortësia e ujit Depozita e kalciumit (mmol/l) Depozita e kalciumit (mg/l) Klasifikimi i ujit
Klasi dH
1 0 - 7 0 - 1,3 0 - 50 I butë
2 7 - 14 1,3 - 2,5 50 - 100 Relativisht i fortë
3 14 - 21 2,5 - 3,8 100 - 150 I fortë
4 mbi 21 mbi 3,8 mbi 150 Shumë i fortë
Futja e aksesorëve

Shikoni se sa e lehtë është që të vendosen aksesorët brenda furrës.

WarningColonSymbol Përdorni gjithmonë doreza furre për të hequr ose për të futur aksesorët ose enët për furrë.
Futja e raftit me rrjetë

Shufrat udhëzuese ju ndihmojnë të fusni me lehtësi raftin me rrjetë.

Shtyjeni raftin me rrjetë midis shinave udhëzuese të mbajtëses së raftit:
NoteColonSymbol Detajet që rrisin sigurinë: Dhëmbëzat e vogla në krye të raftit me rrjetë veprojnë si pajisje kundër përmbysjes. Korniza e lartë parandalon rrëshqitjen e enëve të gatimit nga rafti me rrjetë.
Futni një tavë pjekjeje ose tavë të thellë

Shufrat udhëzuese ju ndihmojnë të futni me lehtësi një tavë pjekjeje ose tavë të thellë.

Shtyjeni tiganin e thellë / tavën e pjekjes midis shufrave udhëzuese të mbajtëses së raftit:
Fusni raftin me rrjetë së bashku me një tavë pjekjeje ose tavë të thellë

Me lehtësi dhe rregull. Përdorni një tavë pjekjeje / tavë të thellë për të kapur pikat që bien nga rafti me rrjetë.

Shtyni tavën e thellë / tavën e pjekjes ndërmjet shufrave drejtuese të mbajtëses së raftit dhe raftin me rrjetë në shufrat drejtuese më lart:
NoteColonSymbol Detajet që rrisin sigurinë: Dhëmbëzat e vogla në krye të raftit me rrjetë veprojnë si pajisje kundër përmbysjes. Korniza e lartë parandalon rrëshqitjen e enëve të gatimit nga rafti me rrjetë.
Përdorimi i shinave teleskopike për të futur raftin me rrjetë

Lehtë. Shinat teleskopike e bëjnë edhe më të lethë vendosjen ose heqjen e rafteve, tavave ose tiganëve.

  1. Vendosni raftin me rrjetë te shinat teleskopike me këmbët në pozicionin poshtë.
    Buzët e ngritura përreth raftit me rrjetë parandalojnë rrëshqitjen e tavës.
  2. Shtyni shinat brenda furrës.
    CautionColonSymbol Sigurohuni që shinat teleskopike t'i fusni brenda plotësisht në furrë përpara se të mbyllni derën.
Përdorimi i shinave teleskopike për të futur tavën e thellë

Lehtë. Shinat teleskopike e bëjnë edhe më të lethë vendosjen ose heqjen e rafteve, tavave ose tiganëve.

  1. Vendosni tavën e thellë në shinat teleskopike.
  2. Shtyni shinat teleskopike brenda furrës.
    CautionColonSymbol Sigurohuni që shinat teleskopike t'i fusni brenda plotësisht në furrë përpara se të mbyllni derën.
Përdorimi i shinave teleskopike për të futur raftin me rrjetë së bashku me një tavë të thellë

Me lehtësi dhe rregull. Kapni pikimet nga rafti me rrjetë me një tigan të thellë. Vendosini së bashku në shinat teleskopike dhe për një mënyrë të lehtë për të futur aksesorët.

  1. Vendosni tavën e thellë në shinat teleskopike.
  2. Vendoseni raftin me rrjetë mbi tavën e thellë, në mënyrë të tillë që këmbët e raftit prej teli të jenë drejtuar nga poshtë.
    Buzët e ngritura përreth raftit me rrjetë parandalojnë rrëshqitjen e tavës.
  3. Shtyni shinat teleskopike brenda furrës.
    CautionColonSymbol Sigurohuni që shinat teleskopike t'i fusni brenda plotësisht në furrë përpara se të mbyllni derën.

Përdorimi i përditshëm

Çfarë doni të bëni sot? Gjeni informacion rreth mënyrës për ta bërë atë.
Navigimi i menysë së cilësimeve

Navigoni menynë për të përfituar nga të gjitha funksionet e furrës.

Menyja e cilësimeve mundëson aktivizimin ose çaktivizimin e funksioneve në menynë kryesore. Ekrani tregon SET dhe numrin e cilësimit.

  1. Shtypni për 3 sekonda.
    Në ekran shfaqet SET1 dhe pulson "1".
  2. Shtypni ose për të përzgjedhur opsionin e menysë.
    NoteColonSymbol Referojuni tabelës së menysë së cilësimeve për të parë listën e të gjitha opsioneve.
  3. Shtypni .
  4. Shtypni ose për të ndryshuar vlerën e cilësimit.
  5. Shtypni .
  6. Shtypni ose shtypni dhe mbani shtypur për të dalë nga menyja e cilësimeve.
Tabela e menysë së cilësimeve

Familjarizohuni me të gjitha opsionet e menysë për të marrë maksimumin nga furra.

Përshkrimi

Vlera për t'u vendosur

1

TREGUESI I NXEHTËSISË SË MBETUR

NDEZJA/FIKJA

2
TINGUJT E BUTONAVE1

TINGULL KËRCITËS/ALARM/FIKUR

3

TINGULLI I DEFEKTIT

NDEZJA/FIKJA

4

MODALITETI "DEMO"

Kodi i aktivizimit: 2468

5

NDRIÇIMI

I ULËT/MESATAR/I LARTË

6

FORTËSIA E UJIT

1 - 4

7

KUJTUESI I PASTRIMIT

NDEZJA/FIKJA

8

MENYJA E SHËRBIMIT

-

9

RIVENDOS CILËSIMET

PO / JO

Cilësimi i një funksioni nxehjeje

Furra juaj mund t’ju ndihmojë me shumë gjëra. Gjeni dhe përdorni funksionin që ju ndihmon më së shumti sot.

  1. Ndizni furrën.
    Ekrani tregon temperaturën e vendosur, simbolin dhe numrin e funksionit të ngrohjes.
  2. Shtypni ose për të caktuar një funksion nxehjeje.
  3. Shtypni ose prisni që furra të fillojë automatikisht pas 5 sekondash.
    NoteColonSymbol Nëse aktivizoni furrën dhe nuk vendosni asnjë funksion ose program ngrohjeje, furra do të çaktivizohet automatikisht pas 20 sekondash.
Ndryshimi i temperaturës

Zgjidhni temperaturën e përkryer për gatimintuaj dhe shijoni ushqime të shijshme.

Shtypni ose .
Temperatura ndryshon me 5 °C.
Kur furra është në temperaturën e vendosur, dëgjohet një sinjal akustik dhe Treguesi i nxehjes zhduket.
Kontrolli i temperaturës

Zgjidhni temperaturën e përkryer për gatimintuaj dhe shijoni ushqime të shijshme.

Ju mund të kontrolloni temperaturën aktuale në furrë kur funksioni ose programi janë në punë.

  1. Shtypni .
    Ekrani tregon temperaturën në furrë.
  2. Shtypni .

    Kur gatuani me Sensori i temperaturës, ju mund të zgjidhni temperaturën që shfaqet në ekran. Pasi Sensori i temperaturës është në fole dhe vendosni një funksion dhe temperaturë furre, ekrani tregon temperaturën aktuale të brendshme.

    Prekni në mënyrë të përsëritur për të parë një prej tri temperaturave: temperatura e vendosur e brendshme, temperatura aktuale e furrës dhe temperatura aktuale e brendshme.

Caktimi i kohës së gatimit

Furra juaj e monitoron për ju kohën e gatimit.

Ju mund të caktoni kohën e gatimit me funksionin Kohëzgjatja.
  1. Vendosni një funksion ngrohjeje dhe temperaturën.
  2. Shtypni në mënyrë të përsëritur derisa fillon të pulsojë.
  3. Shtypni ose për të vendosur kohën.
  4. Shtypni ose prisni që funksioni të fillojë automatikisht pas 5 sekondash.
Fillon funksioni i nxehjes. Kur përfundon koha e caktuar:
  • Për 2 minuta dëgjohet një sinjal.
  • Ekrani shfaq që pulson.
  • Furra fiket.
ImportantColonSymbol Shtypni një simbol çfarëdo për të fikur sinjalin.
Vendosni Koha e përfundimit

Furra juaj e monitoron për ju kohën e gatimit.

Ju mund të regjistroni orën kur përfundon funksioni i nxehjes me funksioninKoha e përfundimit.
  1. Vendosni një funksion ngrohjeje dhe temperaturën.
  2. Shtypni në mënyrë të përsëritur derisa fillon të pulsojë.
  3. Shtypni ose për të vendosur kohën.
  4. Shtypni .
Fillon funksioni i nxehjes. Kur përfundon koha e caktuar:
  • Për 2 minuta dëgjohet një sinjal.
  • Ekrani shfaq që pulson.
  • Furra fiket.
ImportantColonSymbol Shtypni një simbol çfarëdo për të fikur sinjalin.
Vendosni Shtyrja e programit

Përgatisni ditën tuaj. Vendosni funksionin e nxehjes dhe niseni më vonë.

Ju mund të kombinoni funksionin Kohëzgjatja dhe funksionin Koha e përfundimit. Furra ndizet automatikisht më vonë, punon për kohën e vendosur të Kohëzgjatja dhe ndalon në kohën e vendosur të Koha e përfundimit.
  1. Vendosni një funksion ngrohjeje dhe temperaturën.
  2. Shtypni në mënyrë të përsëritur derisa fillon të pulsojë.
  3. Shtypni ose për të vendosur kohën Kohëzgjatja.
  4. Shtypni .
    Ekrani shfaq që pulson.
  5. Shtypni ose për të vendosur kohën Koha e përfundimit.
  6. Shtypni .
Funksioni i nxehjes fillon automatikisht në kohën e vendosur. Kur përfundon koha e caktuar e gatimit:
  • Për 2 minuta dëgjohet një sinjal.
  • Ekrani shfaq që pulson.
  • Furra fiket.
ImportantColonSymbol Shtypni një simbol çfarëdo për të fikur sinjalin.
Vendosni një numërim mbrapsht me Kujtuesi i minutave

Furra juaj e monitoron për ju kohën e gatimit.

Ju mund ta vendosni Kujtuesi i minutave në çdo kohë, edhe kur furra është e fikur. Numërimi mbrapsht nuk ndikon te funksionimi i furrës.
  1. Shtypni .
    Ekrani shfaq dhe 00:00 që pulsojnë.
  2. Shtypni për të kaluar mes funksioneve.
  3. Shtypni ose për të vendosur kohën. Shtypni për ta konfirmuar.
  4. Shtypni ose prisni që funksioni të fillojë automatikisht pas 5 sekondash.
Fillon numërimi mbrapsht. Kur përfundon koha e caktuar:
  • Për 2 minuta dëgjohet një sinjal.
  • Ekrani shfaq dhe 00:00 që pulsojnë.
ImportantColonSymbol Shtypni një simbol çfarëdo për të fikur sinjalin.
Kohëmatësi me numërim rritës

Furra juaj e monitoron për ju kohën e gatimit.

Kohëmatësi me numërim rritës shfaq për sa kohë funksionon furra dhe fillon menjëherë pasi furra fillon nxehjen.

Kohëmatësi me numërim rritës nuk ndikon te funksionimi i furrës.

Për të rivendosur Kohëmatësi me numërim rritës shtypni dhe në të njëjtën kohë. Ekrani shfaq 00:00 dhe Kohëmatësi me numërim rritës fillon përsëri.

NoteColonSymbol Kohëmatësi me numërim rritës nuk funksionon kur janë vendosur Kohëzgjatja dhe Koha e përfundimit.
Ndryshimi i orës ditore

Caktoni orën dhe filloni gatimin.

  1. Shtypni vazhdimisht derisa të fillojë të pulsojë.
  2. Shtypni ose për të vendosur kohën.
  3. Shtypni për ta konfirmuar.
Në ekran shfaqet ora e re.
Gatimi me avull
Përdorni funksionet me avull për të gatuar ushqime të shijshme dhe për të ruajtur vlerat ushqimore dhe shijet njëkohësisht.
Gatimi me avull

Përdorni funksionet me avull për të gatuar ushqime të shijshme dhe për të ruajtur vlerat ushqimore dhe shijet njëkohësisht.

Gatimi me avull kërkon që të ketë ujë në depozitën e ujit. Një depozitë uji plot mjafton për rreth 50 minuta. Kur është koha për rimbushje, dëgjohet një sinjal.
WarningColonSymbol Rrezik zjarri.

Mos vendosni lëngje të djegshme ose alkoolike në depozitën e ujit.

CautionColonSymbol Rrezik dëmtimi i furrës.

Përdorni vetëm ujë të ftohtë rubineti. Mos përdorni ujë të filtruar (të çmineralizuar) ose të distiluar. Mos përdorni lëngje të tjera.

  1. Shtypni kapakun e depozitës së ujit për ta hapur.
  2. Mbusheni depozitën e ujit me ujë të ftohtë deri në nivel maksimal (rreth 950 ml).
    CautionColonSymbol Mos e mbushni depozitën e ujit mbi kapacitetin maksimal. Ekziston rreziku i rrjedhjes së ujit, derdhjes së ujit dhe dëmtimit të mobilies.
    Një sinjal akustik ose një mesazh në ekran tregojnë se kur është plot depozita e ujit.
  3. Vendoseni depozitën e ujit në pozicionin e saj fillestar.
  4. Ndizni furrën.
  5. Vendosni një funksion gatimi me avull dhe temperaturën.
  6. Opsionale: caktoni kohën e gatimit me funksionin Kohëzgjatja ose funksionin Koha e përfundimit.
  7. Prisni derisa gatimi me avull të ketë përfunduar.
    Avulli shfaqet pas rreth dy minutash dhe bie një sinjal kur furra arrin temperaturën e vendosur. Një sinjal i dytë bie në fund të kohës së gatimit.
    CautionColonSymbol Rrezik djegiesh.

    Bëni kujdes kur hapni derën e furrës kur funksioni është i aktivizuar. Mund të çlirohet avull.

  8. Fikni furrën.
    Furra fiket automatikisht kur përdoret funksioni Koha e përfundimit.
  9. Zbrazni depozitën e ujit pasi përfundon gatimi me avull.
    Referojuni informacionit rreth mënyrës së zbrazjes së depozitës së ujit.
    CautionColonSymbol Rrezik djegiesh.

    Bëni kujdes kur zbrazni depozitën e ujit. Furra mund të jetë e nxehtë.

  10. Kur furra është e ftohtë, fshijeni fundin e brendësisë për të hequr kondensimin.
  11. Lëreni furrën të thahet plotësisht me derën hapur.
    Tharjen mund ta shpejtoni. Mbyllni derën dhe nxeheni furrën me funksionin Funksionet E Nxehjes > Ventilator i plotë në temperaturë 150 °C për rreth 15 minuta.
Gatuani me Avull I Plotë

Përgatisni të gjitha llojet e ushqimit, të freskëta ose të ngrira. Ju mund të gatuani, ngrohni, shkrini, zieni ose skuqni zarzavatet, mishin, peshkun, brumërat, orizin, drithërat dhe vezët.

Ju mund të gatuani gatime me kohë të ngjashme pjekjeje në të njëjtën kohë. Përdorni sasinë më të madhe të ujit që kërkohet.
  1. Përdorni nivelin e dytë të furrës.
  2. Zgjidhni menynë Funksionet E Nxehjes > Avull I Plotë dhe vendoseni temperaturën në 99 °C përveçse kur rekomandohet ndryshe.
    CautionColonSymbol Sigurohuni që depozita e ujit të mos jetë bosh.
    WarningColonSymbol Bëni kujdes kur hapni derën e furrës kur funksioni është i aktivizuar. Mund të çlirohet avull.
Kombinoni Skarë turbo dhe Avull I Plotë

Gatuani mish, zarzavate dhe garnitura së bashku njëkohësisht.

  1. Ndizni furrën.
  2. Zgjidhni funksionin Funksionet E Nxehjes > Skarë turbo dhe caktoni kohën dhe temperaturën e duhur për të pjekur mishin.
  3. Fusni brenda furrës zarzavatet dhe garniturat e përgatitura.
  4. Ftoheni furrën deri në një temperaturë rreth 90 °C.
    Hapni derën e furrës në pozicionin e parë për 15 minutat e para.
  5. Zgjidhni funksionin Funksionet E Nxehjes > Avull I Plotë dhe caktoni kohën dhe temperaturën e duhur.
    CautionColonSymbol Sigurohuni që depozita e ujit të mos jetë bosh.
  6. Gatuani të gjitha gatesat bashkë derisa të jenë gati.
Sterilizoni enët me Avull I Plotë

Sterilizimi, me më shumë lehtësi Sterilizoni shishet e fëmijës ose enët e tjera në furrë.

  1. Vendosini enët e pastra me kokë poshtë në qendër të furrës në nivelin e parë të furrës.
  2. Mbusheni depozitën e ujit me ujë të ftohtë rubineti deri në nivel maksimal.
  3. Zgjidhni menynë Funksionet E Nxehjes > Avull I Plotë dhe vendoseni kohën në 40 minuta.
    WarningColonSymbol Bëni kujdes kur hapni derën e furrës kur funksioni është i aktivizuar. Mund të çlirohet avull.
Përdorni Sensori i temperaturës

Sensori i temperaturës ju ndihmon të gatuani të gjithë ushqimin deri në fund.

Sensori i temperaturës mat temperaturën brenda ushqimit. Nëse ushqimi është në temperaturën e vendosur, furra çaktivizohet.

CautionColonSymbol Përdorni vetëm Sensori i temperaturës që keni marrë me pajisjen dhe pjesët origjinale të këmbimit.

Duhet të caktohen dy temperatura për të përdorur Sensori i temperaturës:

  • Temperatura e furrës (minimumi 120 °C).
  • Temperatura e brendshme e ushqimit.

Furra llogarit me afërsi kohën e përafërt të përfundimit të gatimit. Ajo varet nga sasia e ushqimit, funksioni i vendosur i nxehjes dhe temperatura e vendosur.

Kur vendosni Sensori i temperaturës në fole, ju anuloni cilësimet e funksioneve të orës.

Udhëzimet për rezultate optimale:

  • Përbërësit duhet të jenë në temperaturë dhome.

  • Sensori i temperaturës nuk mund të përdoret për gatimet e lëngshme.

  • Gjatë gatimit Sensori i temperaturës duhet të qëndrojë brenda gatesës dhe spina të jetë në prizë.

Gatuani mish, pulë dhe peshk me Sensori i temperaturës

Sensori i temperaturës ju ndihmon të matni temperaturën brenda ushqimit.

  1. Ndizni furrën.
  2. Vendosni majën e Sensori i temperaturës në qendër të mishit ose peshkut, në pjesën më të trashë (nëse është e mundur).
    Sigurohuni që të paktën 3/4 e Sensori i temperaturës të jetë brenda gatimit.
  3. Futni prizën e Sensori i temperaturës në folenë që ndodhet në pjesën e përparme të furrës.
    Ekrani tregon pulsimin e dhe temperaturën e brendshme të parazgjedhur. Temperatura e parazgjedhur është 60°C gjatë përdorimit të parë, dhe vlera e fundit e vendosur për çdo përdorim vijues.
  4. Shtypni ose për të vendosur temperaturën e brendshme.
  5. Prekni ose prisni që cilësimet të ruhen automatikisht pas 5 sekondash.
    NoteColonSymbol Temperaturën e brendshme mund ta vendosni vetëm kur pulson . Nëse është në ekran por nuk pulson përpara se të vendosni temperaturën e brendshme, prekni dhe ose për të vendosur një vlerë të re.
  6. Vendosni një funksion nxehjeje dhe temperaturën e furrës.
    Ekrani shfaq temperaturën e brendshme aktuale dhe simbolin e nxehtësisë .

Kur gatesa arrin temperaturën e caktuar të brendshme të ushqimit, dëgjohet një sinjal dhe furra fiket automatikisht.

Prekni një simbol çfarëdo për të ndaluar sinjalin.

Nxirreni fishën e Sensori i temperaturës nga priza përpara se të hiqni gatesën nga furra.
WarningColonSymbol Rrezik djegiesh.

Sensori i temperaturës nxehet shumë. Kini kujdes kur e shkëputni Sensori i temperaturës nga priza dhe kur e hiqni nga ushqimi.

Gatimi i tavave me Sensori i temperaturës

Sensori i temperaturës ju ndihmon të matni temperaturën brenda ushqimit.

  1. Ndizni furrën.
  2. Vendosini gjysmën e përbërësve në një tavë pjekjeje.
  3. Futni majën e Sensori i temperaturës saktësisht në qendër të tavës.
    Sensori nuk duhet të lëvizë gjatë pjekjes. Përdorni ingredientë të fortë për të stabilizuar Sensori i temperaturës dhe mbështetni dorezën e silikonit në buzë të tavës së pjekjes.
    ImportantColonSymbol Mos lini që maja e Sensori i temperaturës të prekë fundin e tavës së pjekjes.
  4. Mbulojeni Sensori i temperaturës me pjesën tjetër të përbërësve të mbetur.
  5. Futni prizën e Sensori i temperaturës në folenë që ndodhet në pjesën e përparme të furrës.
    Ekrani tregon pulsimin e dhe temperaturën e brendshme të parazgjedhur. Temperatura e parazgjedhur është 60°C gjatë përdorimit të parë, dhe vlera e fundit e vendosur për çdo përdorim vijues.
  6. Shtypni ose për të vendosur temperaturën e brendshme.
  7. Prekni ose prisni që cilësimet të ruhen automatikisht pas 5 sekondash.
    NoteColonSymbol Temperaturën e brendshme mund ta vendosni vetëm kur pulson . Nëse është në ekran por nuk pulson përpara se të vendosni temperaturën e brendshme, prekni dhe ose për të vendosur një vlerë të re.
  8. Vendosni një funksion nxehjeje dhe temperaturën e furrës.
    Ekrani shfaq temperaturën e brendshme aktuale dhe simbolin e nxehtësisë .
Kur gatesa arrin temperaturën e caktuar të brendshme të ushqimit, dëgjohet një sinjal dhe furra fiket automatikisht.

Prekni një simbol çfarëdo për të ndaluar sinjalin.

Nxirreni fishën e Sensori i temperaturës nga priza përpara se të hiqni gatesën nga furra.
WarningColonSymbol Rrezik djegiesh.

Sensori i temperaturës nxehet shumë. Kini kujdes kur e shkëputni Sensori i temperaturës nga priza dhe kur e hiqni nga ushqimi.

Funksione shtesë
Njihuni me më shumë funksione tërheqëse që ju ofron furra. Funksionet mund të ndryshojnë në varësi të modelit.
Nxehja shumë e shpejtë e furrës

Nuk keni kohë? Funksioni nxehje e shpejtë bën që furra të arrijë edhe më shpejt temperaturën e zgjedhur prej jush.

NoteColonSymbol Mos e futni ushqimin në furrë nëse është vënë në punë funksioni nxehje e shpejtë.
Mbani shtypur për 3 sekonda.
Treguesi i nxehjes pulson.
Funksioni nxehje e shpejtë është aktiv.
NoteColonSymbol nxehje e shpejtë është e disponueshme vetëm për disa funksione të nxehjes. Aktivizoni opsionin Tingulli i defektit në menynë e cilësimeve që sinjali të bjerë nëse Nxehja e shpejtë nuk është e disponueshme për funksionin specifik.
Treguesi i nxehjes

Gjeni se kur furra arrin temperaturën e duhur.

Kur aktivizoni një funksion nxehjeje, ekrani shfaq shiritin. Shiriti tregon rritjen e temperaturës.

Kur furra arrin temperaturën e caktuar, shiriti zhduket.

Programi im i preferuar
Programi Programi im i preferuar ju ofron akses të shpejtë në cilësimet tuaja të preferuara.
Ruajtja e një programi të preferuar

Kurseni kohë kur gatuani një ushqim të preferuar, ruani cilësimet e kërkuara si program të preferuar.

Për akses më të shpejtë, ruani cilësimet si p.sh. kohëzgjatja ose temperatura për një funksion furre ose një program.
  1. Ndizni furrën.
  2. Vendosni temperaturën dhe kohën për një funksion ose një program furre.
  3. Prekni dhe mbani prekur për më shumë se tri sekonda.
    Do të bjerë një sinjal.
  4. Çaktivizoni furrën.
Përdorimi i Programi im i preferuar

Përdorni programin e ruajtur të preferuar për të kursyer kohë gjatë gatimit.

  1. Ndizni furrën.
  2. Prekni .
    Furra aktivizon programin tuaj të preferuar.
    NoteColonSymbol Kur funksioni është i aktivizuar, ju mund ta ndryshoni kohën dhe temperaturën.
  3. Prekni .
    Furra çaktivizon programin tuaj të preferuar.
Përdorimi i Bllokimi Për Fëmijët

Kur Bllokimi Për Fëmijët është aktiv, furra nuk mund të aktivizohet pa dashje.

NoteColonSymbol Ju mund ta aktivizoni këtë funksion edhe kur furra është e fikur. Mos vendosni një funksion ngrohjeje.
  1. Shtypni për 3 sekonda.
  2. Shtypni dhe në të njëjtën kohë për 2 sekonda.
    Do të bjerë një sinjal. Ekrani shfaq SAFE
Bllokimi Për Fëmijët është aktivizuar. Përsërisni hapin 2 për ta çaktivizuar.
Përdorimi i Bllokimi i butonave

Me Bllokimi i butonave të aktivizuar, funksioni i zgjedhur i nxehjes nuk mund të ndryshohet pa dashje.

NoteColonSymbol Funksionin mund ta aktivizoni vetëm kur furra është në punë.
  1. Ndizni furrën.
  2. Zgjidhni një funksion nxehjeje ose një cilësim.
  3. Shtypni dhe në të njëjtën kohë për 2 sekonda.
    Do të bjerë një sinjal. Ekrani shfaq Bllokimi i butonave.
Përsërisni hapin 3 për ta çaktivizuar.
Përdorimi i fikjes automatike

Furra juaj fiket automatikisht pas një periudhe të caktuar mungese aktiviteti.

Për arsye sigurie furra fiket automatikisht pas një farë kohe nëse një funksion nxehjeje është aktiv dhe ju nuk ndryshoni asnjë cilësim.

Pas fikjes automatike, nëse prekni fushën me sensor furra fillon të punojë përsëri.

NoteColonSymbol Fikja automatike nuk mund të përdoret bashkë me funksionet: Të Lehta, Sensori i temperaturës, Kohëzgjatja, Shtyrja e programit ose Koha e përfundimit.
Koha përpara fikjes automatike

Koha përpara fikjes automatike në temperatura të ndryshme.

Temperatura (°C) Koha e fikjes (orë)
30 - 115 12,5
120 - 195 8,5
200 - 230 5,5
Kursimi i energjisë

Kurseni energji pa mundim në gatimin tuaj të përditshëm.

Veçoritë e furrës që ju ndihmojnë të kurseni energji:

Ventilatori i furrës
Kur është e mundur, përdorni funksionet e gatimit me ventilator për të kursyer energji.
Pjekje vent. me lagështirë
Ky funksion është projektuar për të kursyer energji. Llamba fiket automatikisht pas 30 sekondash. Mund ta ndizni llambën sërish, por ky veprim do të reduktojë kursimin e pritshëm të energjisë.
Gatimi me llambë të fikur
Ju mund ta fikni llambën gjatë gatimit. Ndizeni vetëm kur t'ju nevojitet.
Përdorimi i nxehtësisë së mbetur
Nëse koha e gatimit është caktuar me funksionin Kohëzgjatja ose funksionin Koha e përfundimit, dhe koha e gatimit është më e gjatë se 30 minuta, furra çaktivizon elementet e nxehjes më herët në disa funksione të furrës. Ventilatori dhe llamba vazhdojnë të funksionojnë.

Kur gatimi zgjat më shumë se 30 minuta, dhe nuk janë vendosur funksioni Kohëzgjatja ose funksioni Koha e përfundimit, reduktoni temperaturën e furrës në minimum, 3 - 10 minuta përpara përfundimit të kohës së gatimit (në varësi të kohëzgjatjes së gatimit).

Kur fikni furrën, ekrani tregon ngrohjen e mbetur. Përdorni nxehtësinë e mbetur për nxehur ushqimin, për të shkrirë ushqimin, për ta mbajtur ushqimin ngrohtë ose për të ngrohur paraprakisht pjatat.

Çaktivizimi i pajisjes
Mund të fikni ekranin. Shtypni dhe mbani shtypur dhe në të njëjtën kohë. Përsëriteni këtë hap për ta aktivizuar përsëri.

Këshilla të përgjithshme rreth mënyrës së kursimit të energjisë:

  • Sigurohuni që dera e furrës të jetë e mbyllur mirë kur furra është në punë.
  • Mos e hapni derën shumë shpesh gjatë gatimit.
  • Mbajeni guarnicionin e derës të pastër dhe sigurohuni që të jetë i fiksuar mirë në vend.
  • Për të përmirësuar kursimin e energjisë, përdorni enë metalike.
  • Kur është e mundur, mos e ngrohni paraprakisht furrën përpara se të fusni ushqim brenda.
  • Kur përgatitni disa gatime për të njëjtin rast, mbajini sa më të shkurtra që të jetë e mundur periudhat e pushimit mes gatimeve.

Pastrimi dhe kujdesi

Mësoni se kur dhe se si të pastroni pajisjen tuaj. Një pajisje e pastër dhe e përkujdesur rrit sigurinë dhe përmirëson rezultatet kur gatuani.
Pastrimi i furrës suaj

Mësoni se kur dhe se si të pastroni furrën tuaj.

ImportantColonSymbol Mos përdorni pastrues me avull për të pastruar furrën.

Kur të pastroni furrën

Pas çdo përdorimi:

  • Pastrojeni manualisht furrën ose përdorni funksionin Pastrim Me Avull.
    ImportantColonSymbol Grumbullimi i yndyrës ose mbetjeve të ushqimeve të tjera mund të shkaktojë zjarr. Rreziku është veçanërisht i lartë për tavën e skarës.
  • Pastroni aksesorët e përdorur.

Pas çdo përdorimi avulli:

  • Fshijeni lagështirën nga brendësia e furrës.
  • Zbrazni depozitën e ujit.

Pas përdorimit të shpeshtë të avullit:

  • Shpëlajeni sistemin e krijimit të avullit.

Kur afishohet kujtuesi i lidhur:

  • Pastrojeni furrën me funksionin Pastrim Me Avull.
  • Heqja e çmërsit nga sistemi i krijimit të avullit.

Sipas nevojës:

  • Pastrojeni furrën me funksionin Pastrim Me Avull .
    ImportantColonSymbol Nëse e çaktivizoni kujtuesin e pastrimit, mos harroni të pastroni furrën rregullisht.
  • Fshijeni lagështirën nga brendësia e furrës.
  • Pastroni pjesën e përparme të furrës.
  • Pastroni xhamin e brendshëm të derës.
  • Zëvendësoni llambën.

Si të pastroni manualisht furrën

NoteColonSymbol Mos përdorni pastrues gërryes të fortë ose kruajtëse metalike të mprehta. Ato gërvishtin panelin e xhamit në derë duke shkaktuar thyerjen e xhamit.
  • Sigurohuni që furra të jetë ftohur përpara se të filloni ta pastroni. Ndryshe, xhami në derë mund të thyhet.
  • Pastroni pjesën e brendshme të furrës me një copë të butë me ujë të ngrohtë dhe një agjent pastrues neutral. Mos përdorni produkte gërryese, materiale të ashpra pastruese, tretës ose objekte metalike.
  • Për të pastruar sipërfaqet metalike, përdorni agjent pastrimi për këto sipërfaqe.
  • Pastroni papastërtitë e forta me një agjent pastrimi të prodhuar për furrat.
  • Pastroni pjesën e përparme të furrës me një copë të butë me ujë të ngrohtë dhe një agjent pastrues të butë.
  • Mos e pastroni smaltin katalitik (nëse ka) me asnjë lloj detergjenti.

Mënyra e pastrimit të aksesorëve

  • Pastrojini aksesorët me një leckë të butë me ujë të ngrohtë dhe agjent pastrues. Mos i pastroni aksesorët në lavastovilje.
  • Nëse keni aksesorë kundër ngjitjes, mos i pastroni duke përdorur agjentë pastrues agresivë, sende me cepa të mprehta ose në lavastovilje. Kjo mund t'i shkaktojë dëmtime veshjes së pajisjes.
  • Mos i pastroni shinat teleskopike në lavastovilje dhe mos i lubrifikoni ato.
Produktet e rekomanduara të pastrimit

Përdorni produktet e pastrimit të rekomanduara për rezultate të mira dhe një furrë të freskët.

Produktet tona mund t'i blini te dyqani në ueb i Electrolux dhe në dyqanet më të mira të shitjes me pakicë.

CautionColonSymbol Mos përdorni sfungjerë abrazivë ose detergjente të forta. Mund të shkaktojnë dëmtimin e smaltit dhe të pjesëve të çelikut inoks.
Kujtuesi i pastrimit

Kur ekrani shfaq një kujtues pastrimi, nevojitet pastrim.

Kur shfaqet kujtuesi i pastrimit, përdorni funksionin Pastrim Me Avull për të pastruar furrën tuaj.

Ju e aktivizoni ose çaktivizoni kujtuesin e pastrimit në menynë Cilësimet > Kujtuesi i pastrimit.

Pastrojeni furrën tuaj me Pastrim Me Avull - S2

Pastrojeni rregullisht furrën për të vazhduar marrjen e rezultateve të mira të gatimit.

Kohëzgjatja e funksionit Pastrim Me Avull është afërsisht 30 minuta. Furra ka nevojë të thahet për deri në një orë pasi të përfundojë funksioni.

Kur funksioni i pastrimit me avull është aktiv, drita e furrës fiket.

ImportantColonSymbol Përpara se të filloni procedurën e pastrimit, sigurohuni që furra të jetë e ftohtë.
  1. Hiqni aksesorët dhe mbajtësen e raftit për të pastruar paretet anësore.
  2. Hiqni me dorë sa më shumë papastërti që të mundni.
  3. Mbusheni depozitën e ujit me ujë të ftohtë deri në nivel maksimal (rreth 950 ml).
    Një sinjal akustik ose një mesazh në ekran tregojnë se kur është plot depozita e ujit.
  4. Zgjidhni menynë > Pastrim Me Avull - S2 dhe aktivizoni funksionin.
  5. Kur përfundon funksioni, bie një sinjal. Shtypni një simbol çfarëdo për të fikur sinjalin.
  6. Fshini brendësinë e furrës me sfungjer joabraziv të përshtatshëm. Mund të përdorni ujë të ngrohtë.
  7. Lëreni furrën të thahet plotësisht me derën hapur.
    Duhet afërsisht një orë që furra të thahet.
    NoteColonSymbol Tharjen mund ta shpejtoni. Mbyllni derën dhe nxeheni furrën me funksionin Ventilator i plotë në temperaturë 150 °C për rreth 15 minuta.
    ImportantColonSymbol Për të marrë efektin maksimal të pastrimit me avull, pastrojeni manualisht furrën menjëherë pas përfundimit të funksionit të pastrimit me avull.

Përsëritni procedurën për herë të dytë nëse niveli i papastërtive është i lartë.

Heqja dhe instalimi i mbajtëseve të rafteve

Hiqni mbajtëset e rafteve për të pastruar dhe për t’u kujdesur me lehtësi për furrën tuaj.

WarningColonSymbol Rrezik djegiesh. Sigurohuni që furra të jetë ftohur përpara se të filloni të punoni.
  1. Nxirrini mbajtëset nga kapja e përparme, duke i ngritur lart.
  2. Tërhiqni pjesën ballore të mbështetëses nga muri anësor.
  3. Nxirrini mbajtëset nga kapja e pasme.
  4. Për të instaluar mbajtësen e raftit, kryeni hapat në rend të kundërt.
Heqja dhe instalimi i xhamave të derës

Hiqni derën për të pastruar pllakat e brendshme të xhamit ose për të kryer shërbimin e derës.

Mund të hiqni derën dhepanelet e brendshme prej xhami për ta pastruar. Numri i paneleve prej xhami është i ndryshëm për modele të ndryshme.
WarningColonSymbol Dera është e rëndë.
  1. Hapeni derën plotësisht.
  2. Shtyjini plotësisht levat fiksuese (A) në dy menteshat e derës.
  3. Mbylleni derën e furrës deri në pozicionin e parë të hapur, në kënd përafërsisht 70°.
  4. Mbajeni derën me një dorë në secilën anë dhe tërhiqni me kënd lart për ta nxjerrë nga furra.
  5. Vendoseni derën me faqen e jashtme poshtë mbi një leckë të butë mbi një sipërfaqe të qëndrueshme.
  6. Shtypni anët e kornizës së derës (B) për të liruar mbërtheckën dhe tërhiqni lehtë kornizën nga dera.
  7. Hiqni panelet e xhamit një nga një: mbani secilin panel në anën e sipërme dhe tërhiqeni lart nga udhëzuesi.
  8. Pastroni panelin e xhamit me ujë dhe sapun. Fshini me kujdes panelin prej xhami.
  9. Për të instaluar derën, kryeni hapat në rend të kundërt. Instaloni panelin më të vogël përpara panelit më të madh.
    WarningColonSymbol Rrezik mbinxehjeje. Sigurohuni që panelet e xhamit të futen në pozicionin e duhur, ndryshe sipërfaqja e derës mund të mbinxehet.

Zëvendësimi i llambës së sipërme

Nëse llamba në furrën tuaj erret, kontrolloni llambën e sipërme dhe zëvendësojeni nëse nevojitet.

WarningColonSymbol
  • Rrezik goditjeje elektrike. Fikni furrën para se të filloni të punoni.
  • Llamba mund të jetë e nxehtë.
  1. Fikni furrën.
  2. Prisni derisa furra të jetë ftohur.
  3. Shkëputeni furrën nga energjia elektrike.
  4. Vendosni një pëlhurë në fund të zgavrës.
  5. Rrotullojeni kapakun prej xhami të llambës për ta hequr.
  6. Hiqni unazën metalike dhe pastroni kapakun prej xhami.
  7. Ndërroni llambën me një llambë të përshtatshme që i reziston nxehtësisë 300 °C.
  8. Vendosni unazën metalike në kapakun prej qelqi.
  9. Instaloni kapakun prej metali dhe xhami mbi llambë.
Zëvendësimi i llambës anësore

Nëse llamba në furrën tuaj erret, kontrolloni llambën anësore dhe zëvendësojeni nëse nevojitet.

WarningColonSymbol
  • Rrezik goditjeje elektrike. Fikni furrën para se të filloni të punoni.
  • Llamba mund të jetë e nxehtë.
  1. Fikni furrën.
  2. Prisni derisa furra të jetë ftohur.
  3. Shkëputeni furrën nga energjia elektrike.
  4. Vendosni një pëlhurë në fund të zgavrës.
  5. Hiqni mbajtësen e majtë të raftit për të pasur akses te llambushka.
  6. Përdorni një kaçavidë 20-she për të hequr kapakun prej xhami.
  7. Hiqni kornizën metalike dhe guarnicionin nga kapaku i llambës dhe pastrojini ato.
  8. Ndërroni llambën me një llambë të përshtatshme që i reziston nxehtësisë 300 °C.
  9. Vendosni kornizën prej metali dhe guarnicionin e kapakut të llambës. Shtrëngoni vidat.
  10. Montoni mbajtësen e majtë të rafteve.
Kujdesi për sistemin tuaj të krijimit të avullit
Mbajeni sistemin në formë të mirë dhe vazhdoni të shijoni gatime të shijshme të gatuara me avull.
Zbrazja e depozitës së ujit

Mbajeni furrën të pastër. Zbrazni depozitën e ujit me funksionin Zbrazja E Depozitës pasi gatuani me avull.

Funksioni Zbrazja E Depozitës heq ujin e mbetur nga depozita e ujit. Përdoreni funksionin pasi të përdorni një funksion gatimi me avull.

Kohëzgjatja e funksionit është afërsisht 6 minuta. Drita është e fikur gjatë këtij funksioni.

  1. Hiqni të gjithë aksesorët.
  2. Vendoseni tavën e pjekjes në nivelin e parë të furrës.
  3. Zgjidhni menynë > Zbrazja E Depozitës - S1
  4. Shtypni .
  5. Kur përfundon procedura, hiqni tavën e pjekjes.
Shpëlarja e sistemit të krijimit të avullit - S4

Shpëlani rregullisht sistemin e krijimit të avullit për të siguruar rezultate të mira gatimi.

Kohëzgjatja e funksionit Shpëlarje është afërsisht 30 minuta.

Kur funksioni është aktiv, drita e furrës fiket.

  1. Hiqni të gjithë aksesorët.
  2. Vendoseni tavën e pjekjes në nivelin e parë të furrës.
  3. Mbusheni depozitën e ujit me ujë të freskët deri në nivel maksimal (rreth 950 ml).
    Një sinjal akustik ose një mesazh në ekran tregojnë se kur është plot depozita e ujit.
  4. Zgjidhni menynë > Shpëlarje - S4 .
  5. Hiqni tavën e pjekjes, kur përfundon funksioni.
Hiqni çmërsin rregullisht

Mbajeni avullin e mirë: hiqni çmërsin kur furra juaj tregon se ka ardhur koha për këtë.

Për të parandaluar akumulimin e çmërsit në sistemin e krijimit të avullit, pastrojeni qarkun e krijimit të avullit sapo furra t’jua kërkojë me një kujtues të heqjes së çmërsit.

Çmërsi akumulohet brenda krijuesit të avullit për shkak të përmbajtjes së kalciumit në ujë. Çmërsi i akumuluar mund të ketë efekt negativ te cilësia e avullit, te performanca e krijuesit të avullit dhe te cilësia e ushqimit.

Kujtuesi i heqjes së çmërsit

Duhet ta hiqni çmërsin e sistemit të krijimit të avullit rregullisht për të përdorur funksionet e avullit. Kujtuesi i heqjes së çmërsit ju ndihmon ta kujtoni këtë.

Kur është koha për të përdorur funksionin Heqja e çmërsit, një kujtues shfaqet në ekran sa herë që fikni furrën. Kur kujtuesi është aktiv S3 pulson në ekran.

Kujtuesin e heqjes së çmërsit nuk mund ta çaktivizoni.

Ekzistojnë dy lloje kujtuesish:

  • Kujtuesi i lehtë ju kujton dhe ju rekomandon të kryeni funksionin Heqja e çmërsit.
  • Kujtuesi i fortë ju detyron të kryeni funksionin Heqja e çmërsit.
    ImportantColonSymbol Nëse nuk hiqni çmërsin nga furra kur aktivizohet kujtuesi i fortë, nuk mund t'i përdorni funksionet me avull.
Heqja e çmërsit nga sistemi i krijimit të avullit - S3

Hiqni çmërsin rregullisht nga sistemi i krijimit të avullit për të vazhduar marrjen e rezultateve të mira të gatimit.

Kohëzgjatja e procedurës së plotë të heqjes së çmërsit është rreth 2 orë.

Kur funksioni Heqja e çmërsit është aktiv, drita e furrës fiket.

ImportantColonSymbol Nëse procedura e heqjes së çmërsit nuk kryhet siç duhet, një mesazh në ekran do t’ju kërkojë të përsërisni procedurën.
  1. Hiqni të gjithë aksesorët.
  2. Sigurohuni që depozita e ujit të jetë bosh. Aktivizoni funksionin e Zbrazja E Depozitës - S1 nëse është e nevojshme.
  3. Vendoseni tavën e pjekjes në nivelin e parë të furrës.
  4. Vendosni 250 ml solucion për largimin e çmërsit në depozitën e ujit.
  5. Mbushni pjesën tjetër të depozitës së ujit me ujë deri në nivelin maksimal (rreth 950 ml).
    Një sinjal akustik ose një mesazh në ekran tregojnë se kur është plot depozita e ujit.
  6. Zgjidhni menynë > Heqja e çmërsit - S3 .
    Fillon pjesa e parë e funksionit Heqja e çmërsit. Kohëzgjatja e këtij hapi është afërsisht 1 orë e 40 minuta.
  7. Pas përfundimit të pjesës së parë, zbrazni tavën e pjekjes dhe vendoseni atë sërish në nivelin e parë të raftit.
  8. Aktivizoni funksionin Shpëlarje. Zgjidhni menynë > Shpëlarje - S4.
  9. Kur përfundon pjesa e dytë, hiqni tavën e pjekjes.
  10. Nëse brendësia e furrës është e lagësht ose e njomë, thajeni me një leckë të thatë.
  11. Lëreni furrën të thahet plotësisht me derën hapur.

Video për të filluar

Mësoni si të merrni maksimumin nga pajisja juaj me "Videot udhëzuese".

  • Si të përdorni nivele të ndryshme avulli në furrën tuaj dhe gatimet për të cilat funksionojnë

    Si të përdorni nivele të ndryshme avulli në furrën tuaj dhe gatimet për të cilat funksionojnë

    Udhëzime hap pas hapi për programet e avullit në furrën tuaj dhe si të ndryshoni nivelet e avullit në furrën tuaj.

    Tjetër

  • Si të përdorni ngrohësen e pjatave

    Si të përdorni ngrohësen e pjatave

    Si të përdorni funksionin e ngrohjes së pjatave në furrën me avull, për ta mbajtur ushqimin të ngrohtë për më gjatë.

    Tjetër

  • Si të ringrohni ushqimin tuaj

    Si të ringrohni ushqimin tuaj

    Udhëzime hap pas hapi si të ringrohni ushqimin tuaj të mbetur pa e tharë ushqimin në furrën me avull.

    Tjetër

  • Si të bëni gatime të shëndetshme në furrën tuaj

    Si të bëni gatime të shëndetshme në furrën tuaj

    Tani mund t'i bëni të gjitha ushqimet e shëndetshme në shtëpi, duke përdorur programin e tharjes ose programin e konservimit. Ndiqni videon tonë për të mësuar se si!

    Tjetër

  • Si të bëni ardhjen e brumit

    Si të bëni ardhjen e brumit

    Udhëzime hap pas hapi se si të bëni ardhjen e brumit në 20 minuta në shtëpi.

    Tjetër

  • Si të bëni kos

    Si të bëni kos

    Prodhojeni kosin vetë në shtëpi me furrën tonë të re me avull, ndiqni videon tonë për të mësuar se si!

    Tjetër

  • Si të piqni me avull

    Si të piqni me avull

    Me furrën tuaj të re me avull, gatuani më mirë falë avullit. Kjo u jep mundësinë kekëve dhe mufinave të vijnë më shumë, të qëndrojnë të lagështa nga brenda, krokante nga jashtë dhe të shijshme për familjen dhe miqtë.

    Tjetër

  • Si të gatuani me avull

    Si të gatuani me avull

    Tani me furrën tuaj të re me avull, nuk është nevoja të gjeni se cila është mënyra më e mirë për të gatuar, ju zgjidhni gatimin, dhe furra ju udhëzon se si ta gatuani më mirë, me cilësimin e duhur dhe temperaturën e duhur

    Tjetër

  • Si të gatuani ëmbëlsirë me avull - tartë me kajsi dhe rikota

    Si të gatuani ëmbëlsirë me avull - tartë me kajsi dhe rikota

    Udhëzime si të bëni ëmbëlsirë në furrë me avull.

    Tjetër

  • Si të gatuani peshk me avull - krap me kore kripe

    Si të gatuani peshk me avull - krap me kore kripe

    Udhëzime se si të gatuani sa më mirë peshkun.

    Tjetër

  • Si të gatuani mish me avull - speca të mbushur me mish

    Si të gatuani mish me avull - speca të mbushur me mish

    Mësoni se cili është cilësimi më i mirë për të gatuar mishin dhe rikrijoni të njëjtin mjedis në furrën tuaj me avull për të gatuar gatimin tuaj të preferuar.

    Tjetër

  • Si të gatuani me avull ushqim vegjetarian - sallatë me bollgur të ngrohtë dhe grurë

    Si të gatuani me avull ushqim vegjetarian - sallatë me bollgur të ngrohtë dhe grurë

    Mësoni se cili është cilësimi më i mirë për të gatuar orizin ose bollgurin ose kuskusin dhe rikrijoni të njëjtin mjedis në furrën tuaj me avull për të gatuar gatimin tuaj të preferuar.

    Tjetër


Funksione

Gatuani me avull ose piqni me SteamBoost

Katër nivele avulli për ushqim edhe më të shijshëm
Furra juaj SteamBoost përdor katër nivele të ndryshme avulli. Një për gatim me avull, një për zbutje me avull, një për sipërfaqe krokante të butë dhe një për pjekje. Prandaj, mund të krijoni bukë me kore, pjekje të lëngshme dhe gatime peshku me lëng.

Ruani shijen, teksturën dhe lëndët ushqyeseaintain taste, texture and nutrients
Gatimi me avull nënkupton se mund të përdorni temperatura më të ulëta, që ruajnë shijen, teksturën dhe lëndët ushqyese.

Gatimi me prezicion me Sensori i ushqimit

Monitorim preciz për rezultate të përkryera
Sensori i ushqimit ju lejon të monitoroni me precizion procesin e gatimit dhe të arrini rezultate të përkryera sipas shijes suaj personale. Kur ushqimi ka arritur temperaturën e duhur, furra juaj ju njofton dhe përfundon procesin e gatimit.

Gatim i besueshëm
Sensori i ushqimit mat temperaturën e brendshme të ushqimit tuaj, për rezultate të besueshme.

LCD display with complete visibility

Intuitive display
Our LCD display gives you access to pre- programmed recipes, so our oven does the hard work for you. Select the meal and our oven will adjust automatically to create the perfect dish.

Save time with the Fast Heat Up function

Nxehje e shpejtë
Funksioni Nxehje e shpejtë nxeh paraprakisht furrën më shpejt se furrat standarde.

Gatim i njëtrajtshëm, i shpejtë dhe efikas

Ushqim i gatuar në mënyrë të njëtrajtshme
Ajri i nxehtë që qarkullon e gatuan ushqimin tuaj në mënyrë të njëtrajtshme kudo në furrë.

Temperaturë e reduktuar gatimi
Temperaturat e gatimit mund të reduktohen deri në 20%, duke ju kursyer kohë dhe energji krahasuar me gatimin tradicional.