TË SHTOJMË JETËGJATËSINË

TË SHTOJMË JETËGJATËSINË

Jepuni rrobave tuaja më shumë jetëgjatësi me "Electrolux PerfectCare", për një të ardhme më ekologjike.

Çdo vit miliona tonë rroba krejtësisht në gjendje të mirë hidhen poshtë. Mënyra si i trajtojmë rrobat tona ka ndikim të konsiderueshëm në mjedis, dhe reduktimi i mbetjeve të rrobave është diçka që ne mund ta bëjmë dhe duhet ta bëjmë në këtë moment. Prandaj, ne kemi zhvilluar pajisje për larjen e rrobave që i bëjnë rrobat tona të zgjasin më shumë dhe të bëhen më pak barrë për planetin tonë.

Woman standing on rock in jeans

Shtatë mënyra të thjeshta të larjes ekologjike

Shumica e njerëzve i kuptojnë përfitimet e ruajtjes së rrobave, por 5 në 10 persona nuk dinë se si të lajnë në mënyrë ekologjike. Larja e rrobave sipas zakonit është shumë e zakonshme, por me ndryshime të vogla në proces, mund të sillni një ndikim mjedisor pa shumë përpjekje shtesë.

Elegant Electrolux washing machine
30 degrees

ULNI TEMPERATURËN

Larja e rrobave në 30 gradë në vend të 40 gradëve mund të ulë konsumin e energjisë me deri në 35%.

 • Water drops icon
  Kurseni ujë

  Përdorni avullin për të rifreskuar rrobat kur ato nuk kanë nevojë për larje të plotë dhe kurseni më shumë se 40 litra ujë për çdo cikël larjeje.

 • Detergent bottle icon
  Detergjenti

  Përdorni detergjent të lëngshëm kur lani rrobat me ngjyra, sepse pluhuri përmban agjentë zbardhues që mund të shkaktojnë zbehje të ngjyrave.

 • Fabric softener bottle icon
  Zbutësi i rrobave

  Përdorni zbutës rrobash, sepse ai rrit fortësinë e fibrave, duke i bërë ato të kenë jetëgjatësi më të madhe.

 • Autodosing icon
  Dozimi i duhur

  Mendoni për dozimin e duhur të detergjentit në varësi të fortësisë së ujit dhe sasisë së rrobave. Mbidozimi nënkupton se rrezikoni zbehjen e rrobave dhe grisjet e panevojshme të tyre, ndërsa nëndozimi nënkupton se rrobat me kalimin e kohës bëhen me ngjyra të topitura ose gri.

 • Steam icon
  Programi "Steam Refresh"

  Përdorni avullin për të rifreskuar rrobat kur ato nuk kanë nevojë për larje të plotë. Përdorimi i avullit gjithashtu pakëson rrudhat në rroba, duke e bërë atë një zëvendësues ekologjik për hekurosjen.

 • Fabrics icon
  Programi "Outdoor"

  Thajini rrobat tuaja funksionale sepse kjo restauron membranën aktive. Kështu do t'i bëni të kenë jetëgjatësi më të madhe dhe performancë më të mirë.

Pse 30-gradëshi është 40-gradëshi i ri në larje

Shumica e njerëzve do të donin të kishin një qasje më promjedisore ndaj larjes, por shumë besojnë se temperaturat e ulëta nuk i heqin njollat dhe aromat e këqija. Me përparimet aktuale në teknologjinë e larjes, larja në 30°C do të jetë po aq efikase sa edhe larja në 40°C, por me ngjyra që zgjasin më shumë dhe harxhim më të ulët të energjisë.

Lani më pak, përdorni më shumë avull

Një larje e plotë shpesh është krejtësisht e panevojshme, veçanërisht kur gjithçka që ju nevojitet është një rifreskim i shpejtë. Duke përdorur avull ju kurseni ujë ndërkohë që zgjasni jetëgjatësinë e veshjes dhe të planetit. Një përfitim shtesë është se avulli kujdeset për rrudhat, duke kursyer kohë me hekurosjen.

Shumë nga lavatriçet dhe tharëset e "Electrolux" janë të pajisura me programin "Steam Refresh", i cili aplikon avull mbi rrobat ose në fund të një cikli ose me kërkesën tuaj për të freskuar rrobat.

I thoni lamtumirë mbinxehjes me tharëset ekologjike

Tharëset moderne ripërdorin ajrin e nxehur të gjeneruar brenda, gjithçka duke ulur temperaturën e nevojshme për të arritur rezultate të kënaqshme. Gjithashtu, a e dinit se teknologjia e sotme ju lejon të thani materiale delikate të tilla si leshi dhe mëndafshi?

Shumë nga lavatriçet dhe tharëset e "Electrolux" janë të pajisura me programe që janë specifike për veshjet funksionale dhe për në natyrë.

Bëjini rrobat të rrojnë më gjatë me "AutoDosing"

Përdorimi i detergjentit të tepërt për larje mund të dëmtojë fibrat në rrobat tuaja dhe, duke qenë pesha e rrobave dhe lloji i ujit në zonën tuaj janë pjesë e ekuacionit, dozimi mund të bëhet një çështje komplekse. Mënyra më praktike për t'u kujdesur për planetin mund të jetë lënia e kësaj përgjegjësie pajisjes.

Për ta bërë këtë detyrë më të lehtë, shumë lavatriçe "Electrolux" janë pajisur me veçorinë "AutoDose", e cila dozon automatikisht sasinë e duhur të detergjentit dhe zbutësit.

"Përdorimi i programeve të avullit të "Electrolux" është një mënyrë e thjeshtë për të rifreskuar rrobat që nuk kanë nevojë për larje të plotë. Më pak larje nënkupton jetëgjatësi më të madhe të rrobave, gjë që është në përfitim të planetit".

Gama "PerfectCare"

Prezantojmë sistemin tonë më të përparuar të larjes. "PerfectCare Collection" përfaqëson maksimumin e dizajnit modern, teknologjisë dhe përkujdesjes.