900 SteamPro Oven

Mirë se vini në Electrolux

Urime për pianurën tuaj të re intuitive nga Electrolux. Ju keni zgjedhur një produkt që sjell me të dekada përvoje dhe inovacioni profesionist. Gjeniale dhe elegante, ajo është projektuar duke ju pasur juve në mendje. Prandaj, sa herë që ta përdorni, mund të jeni të sigurt që të dini se do të merrni rezultate të shkëlqyera çdo herë.

Aksesorët

Furra juaj e re vjen me një gamë aksesorësh që ju ndihmojnë me gatimin.

Rafti me rrjetë përdoret për enë gatimi, tava keku, pjekje etj.

Përdorni Tavën e pjekjes për të krijuar kekë dhe biskota të shijshme.

Tigani i skarës/pjekjes ju ndihmon të arrini rezultate të shkëlqyera kur piqni dhe gatuani rosto. Ai mund të përdoret gjithashtu si tavë për të mbledhur yndyrën.

Për rezultate më të mira të gatimit me avull, përdorni Kompleti i avullit për të përgatitur zarzavate, peshk ose gjoks pule.

Përdoreni për pjekjen e simiteve, precelëve dhe ëmbëlsirave të vogla.

Sensori i ushqimit i përfshirë është rruga juaj e shkurtër drejt rezultateve të përkryera të gatimit. Përdoreni për të matur temperaturën brenda ushqimit.

Shinat teleskopike e bëjnë edhe më të lehtë vendosjen ose heqjen e rafteve, tavave ose tiganëve.

Pamje e përgjithshme e furrës

Familjarizohuni me furrën e re. Kur të njiheni mirë me të, është koha që të filloni të gatuani.

  1. Paneli i kontrollit
  2. Ekrani
  3. Depozita e ujit
  4. Foleja për Sensori i ushqimit
  5. Elementi ngrohës
  6. Llamba
  7. Ventilatori
  8. Heqja e bigorrit nga gryka e zorrës
  9. Shinat rrëshqitëse të rafteve, të çmontueshme
  10. Nivelet e furrës

Përmbledhje e panelit të kontrollit

Paneli i kontrollit ju jep akses të lehtë te të gjitha funksionet që ju nevojiten për të përgatitur dhe gatuar ushqimin tuaj.

  1. Aktiv / Fikur
  2. Ekrani

Lista e Funksionet E Nxehjes

Zgjidhni nga shumë funksione të nxehjes për të arritur rezultatet më të mira të mundshme për gatimin tuaj. Funksionet mund të ndryshojnë në varësi të modelit.

Për të pjekur në skarë ushqime të sheshta dhe për të thekur bukë.

Për të pjekur copa mishi më të mëdha ose shpezë me kocka në një pozicion rafti. Përdoreni gjithashtu për të bërë gratina dhe për të karamelizuar.

Për të pjekur në një maksimum prej tre pozicione njëkohësisht dhe për të tharë ushqime. Vendosni temperaturën 20 - 40 °C më poshtë sesa për funksionin: Gatim tradicional.

Për të gatuar ushqime të shpejta (p.sh. patate të skuqura, patate me prerje trekëndore ose kuleç) krokante.

Për të pjekur ushqimin në një pozicion rafti.

Për të pjekur pica. Për karamelizim intensiv dhe një fund krokant.

Për pjekjen e kekëve me bazë krokante dhe ruajtjen e ushqimit.

Përdorni avull për gatim me avull, zbutje me avull, gatim kërcëllitës dhe pjekje.

Pamja e ekranit

Familjarizohuni me simbolet intuitive të ekranit.

  1. Menyja / Kthehu
  2. Wi-Fi
  3. Ora Ditore
  4. Shënim
  5. Kohëmatësi
  6. Sensori i ushqimit
  7. NIS / NDALO
  8. Temperature
  9. Shiriti i progresit / Rrëshqitësi
  10. Më shumë
  11. Funksionet E Nxehjes

Pamja e ekranit

  • Për të konfirmuar përzgjedhjen / cilësimin.

    Për të konfirmuar përzgjedhjen / cilësimin.

  • Për të konfirmuar përzgjedhjen / cilësimin ose për t’u kthyer një nivel pas në meny.

    Për të konfirmuar përzgjedhjen / cilësimin ose për t’u kthyer një nivel pas në meny.

  • Për të shkuar një nivel pas në meny / për të zhbërë veprimin e fundit.

    Për të shkuar një nivel pas në meny / për të zhbërë veprimin e fundit.

  • Për të aktivizuar dhe çaktivizuar opsionet.

    Për të aktivizuar dhe çaktivizuar opsionet.

  • Funksioni është i aktivizuar. Kur koha e vendosur e gatimit përfundon, bie sinjali.

    Funksioni është i aktivizuar. Kur koha e vendosur e gatimit përfundon, bie sinjali.

  • Funksioni është i aktivizuar. Gatimi ndalon automatikisht.

    Funksioni është i aktivizuar. Gatimi ndalon automatikisht.

  • Alarmi i sinjalit është i fikur.

    Alarmi i sinjalit është i fikur.

  • Për të caktuar funksionin Set start time .

    Për të caktuar funksionin Set start time .

  • Për të anuluar cilësimin.

    Për të anuluar cilësimin.

  • Kohëmatësi fillon pas mbylljes së derës së furrës.

    Kohëmatësi fillon pas mbylljes së derës së furrës.

  • Kohëmatësi fillon kur furra arrin temperaturën e regjistruar.

    Kohëmatësi fillon kur furra arrin temperaturën e regjistruar.

  • Kohëmatësi fillon kur fillon gatimi.

    Kohëmatësi fillon kur fillon gatimi.

  • Dera e furrës kyçet.

    Dera e furrës kyçet.

  • Wi-Fi lidhja është e aktivizuar.

    Wi-Fi lidhja është e aktivizuar.

  • Wi-Fi lidhja është e çaktivizuar.

    Wi-Fi lidhja është e çaktivizuar.

Filloni

Për një proces të lehtë prezantimi me pajisjen e re, ndiqni këta hapa.
Përpara përdorimit të parë

Përpara se t’i çoni aftësitë tuaja në gatim në një nivel të ri, na lejoni që t’ju ndihmojmë me konfigurimin e parë.

Lidhni furrën tuaj, kryeni pastrimin paraprak dhe konfiguroni cilësimet përpara se të filloni të gatuani ushqimet e para.

Pastrimi paraprak

Jepini furrës dhe aksesorëve fillim të mbarë me një pastrim fillestar të lehtë.

Sigurohuni që furra të jetë e ftohtë.
  1. Hiqni aksesorët dhe mbështetëset e rafteve që mund të hiqen.
  2. Pastroni aksesorët dhe pjesën e brendshme të furrës me një copë të butë me ujë të ngrohtë dhe një agjent pastrues të butë.
    Mos i pastroni aksesorët në lavastovilje.
  3. Pastroni pjesën e përparme të furrës me një copë të butë me ujë të ngrohtë dhe një agjent pastrues të butë.
  4. Futini aksesorët dhe mbajtëset e heqshme të rafteve sërish në pozicionin e tyre fillestar.
Gjestet

Familjarizohuni me gjestet e thjeshta. Kjo do t’ju ndihmojë të përdorni furrën me shpejtësi dhe lehtësi.

Gjesti Përshkrimi

Shtypni

Prekni sipërfaqen me majën e gishtit.

Lëvizni

Rrëshqisni majën e gishtit mbi sipërfaqe pa humbur kontaktin.

Shtypni dhe mbani shtypur

Prekni sipërfaqen për 3 sekonda.
Lidhja për herë të parë

Konfigurojeni furrën tuaj të re që t’ju përshtatet.

Kur keni lidhur furrën me rrjetin, ose pas një ndërprerjeje të energjisë, do t’ju kërkohet të bëni disa konfigurime bazë.

Konfigurimi fillestar

Konfigurojeni furrën tuaj të re që t’ju përshtatet.

Kur e ndizni furrën për herë të parë, furra kërkon që të vendosni Gjuha, Drita e ekranit, Volumi i ziles, Fortësia e ujit dhe Ora Ditore.

  1. Prekni për të ndezur furrën.
    Në ekran shfaqet një mesazh mirëseardhjeje.
  2. Ndiqni mesazhet në ekran për të konfiguruar cilësimet fillestare.
Lidhja me valë dhe telekomanda

Përfitoni nga prakticiteti i kontrollimit të procesit të gatimit edhe nga jashtë kuzhinës.

Sigurohuni që të keni akses në rrjetin me valë me lidhjen e internetit.
  1. Ndizni furrën.
  2. Shtypni Menyja > Cilësimet > Lidhjet
  3. Rrëshqisni ose shtypni për të aktivizuar Wi-Fi.
  4. Zgjidhni rrjetin me valë me lidhje me internetin.
    Moduli me valë i furrës fillon brenda 90 sekondash.
    NoteColonSymbol

    Sapo të lidheni, mund të përdorni aplikacionin për të dërguar cilësimet dhe recetat te furra juaj. Nëse doni gjithashtu të nisni furrën nga aplikacioni, shtypni në ekranin e furrës. Telekomanda aktivizon dhe shfaqet .

    Për të marrë më shumë informacion, ndiqni udhëzimet në aplikacion.

Vendosni Fortësia e ujit

Për rezultate më të mira gjatë gatimit me avull, vendosni fortësinë e ujit që të përshtatet me cilësinë e ujit të rubinetit.

  1. Merrni shiritin e ndryshueshëm 4-ngjyrësh që jepet me kompletin e furrës me avull.
  2. Fusni të gjitha zonat reagente të shiritit në ujë për afro 1 sekondë.
    Mos e fusni shiritin në ujë të rrjedhshëm.
  3. Shkundeni shiritin për të larguar ujin e tepërt.
  4. Prisni 1 minutë dhe kontrolloni fortësinë e ujit me tabelën e fortësisë së ujit.
    Ngjyrat e zonave reagente vazhdojnë të ndryshojnë. Mos e kontrolloni fortësinë e ujit më vonë se 1 minutë pas testit.
    Shirit testimiFortësia e ujit
    1
    2
    3
    4
    NoteColonSymbol Nëse fortësia e ujit tejkalon vlerat e dhëna në tabelën e fortësisë së ujit, mbushni depozitën e ujit me ujë nga shishet.
  5. Vendosni fortësinë e ujit në Menyja > Cilësimet > Konfigurimi > Fortësia e ujit .
Fortësia e ujit Tabela

Tabela e gamës së fortësisë së ujit (dH) me depozitën përkatëse të kalciumit dhe cilësia e ujit.

Fortësia e ujit Depozita e kalciumit (mmol/l) Depozita e kalciumit (mg/l) Klasifikimi i ujit
Klasi dH
1 0 - 7 0 - 1,3 0 - 50 I butë
2 7 - 14 1,3 - 2,5 50 - 100 Relativisht i fortë
3 14 - 21 2,5 - 3,8 100 - 150 I fortë
4 mbi 21 mbi 3,8 mbi 150 Shumë i fortë
Futja e aksesorëve

Shikoni se sa e lehtë është që të vendosen aksesorët brenda furrës.

WarningColonSymbol Përdorni gjithmonë doreza furre për të hequr ose për të futur aksesorët ose enët për furrë.
Futja e raftit me rrjetë

Shufrat udhëzuese ju ndihmojnë të fusni me lehtësi raftin me rrjetë.

Shtyjeni raftin me rrjetë midis shinave udhëzuese të mbajtëses së raftit:
NoteColonSymbol Detajet që rrisin sigurinë: Dhëmbëzat e vogla në krye të raftit me rrjetë veprojnë si pajisje kundër përmbysjes. Korniza e lartë parandalon rrëshqitjen e enëve të gatimit nga rafti me rrjetë.
Futni një tavë pjekjeje ose tavë të thellë

Shufrat udhëzuese ju ndihmojnë të futni me lehtësi një tavë pjekjeje ose tavë të thellë.

Shtyjeni tiganin e thellë / tavën e pjekjes midis shufrave udhëzuese të mbajtëses së raftit:
Fusni raftin me rrjetë së bashku me një tavë pjekjeje ose tavë të thellë

Me lehtësi dhe rregull. Përdorni një tavë pjekjeje / tavë të thellë për të kapur pikat që bien nga rafti me rrjetë.

Shtyni tavën e thellë / tavën e pjekjes ndërmjet shufrave drejtuese të mbajtëses së raftit dhe raftin me rrjetë në shufrat drejtuese më lart:
NoteColonSymbol Detajet që rrisin sigurinë: Dhëmbëzat e vogla në krye të raftit me rrjetë veprojnë si pajisje kundër përmbysjes. Korniza e lartë parandalon rrëshqitjen e enëve të gatimit nga rafti me rrjetë.
Përdorimi i shinave teleskopike për të futur raftin me rrjetë

Lehtë. Shinat teleskopike e bëjnë edhe më të lethë vendosjen ose heqjen e rafteve, tavave ose tiganëve.

  1. Vendosni raftin me rrjetë te shinat teleskopike me këmbët në pozicionin poshtë.
    Buzët e ngritura përreth raftit me rrjetë parandalojnë rrëshqitjen e tavës.
  2. Shtyni shinat brenda furrës.
    CautionColonSymbol Sigurohuni që shinat teleskopike t'i fusni brenda plotësisht në furrë përpara se të mbyllni derën.
Përdorimi i shinave teleskopike për të futur tavën e thellë

Lehtë. Shinat teleskopike e bëjnë edhe më të lethë vendosjen ose heqjen e rafteve, tavave ose tiganëve.

  1. Vendosni tavën e thellë në shinat teleskopike.
  2. Shtyni shinat teleskopike brenda furrës.
    CautionColonSymbol Sigurohuni që shinat teleskopike t'i fusni brenda plotësisht në furrë përpara se të mbyllni derën.
Përdorimi i shinave teleskopike për të futur raftin me rrjetë së bashku me një tavë të thellë

Me lehtësi dhe rregull. Kapni pikimet nga rafti me rrjetë me një tigan të thellë. Vendosini së bashku në shinat teleskopike dhe për një mënyrë të lehtë për të futur aksesorët.

  1. Vendosni tavën e thellë në shinat teleskopike.
  2. Vendoseni raftin me rrjetë mbi tavën e thellë, në mënyrë të tillë që këmbët e raftit prej teli të jenë drejtuar nga poshtë.
    Buzët e ngritura përreth raftit me rrjetë parandalojnë rrëshqitjen e tavës.
  3. Shtyni shinat teleskopike brenda furrës.
    CautionColonSymbol Sigurohuni që shinat teleskopike t'i fusni brenda plotësisht në furrë përpara se të mbyllni derën.

Përdorimi i përditshëm

Çfarë doni të bëni sot? Gjeni informacion rreth mënyrës për ta bërë atë.
Navigimi i Menyja

Navigoni Menyja për të përfituar nga të gjitha funksionet e furrës.

  1. Ndizni furrën.
  2. Shtypni për të hapur Menyja.
  3. Shtypni opsionin e zgjedhur.
    ImportantColonSymbol Referojuni tabelave të nënmenyve për të parë listën e të gjitha opsioneve.
Tabela e nënmenysë Pastrimi

Familjarizohuni me të gjitha opsionet e menysë për të marrë maksimumin nga furra.

Artikulli i menysë Aplikimi
Pastrim me avull Pastrimi i lehtë.
Pastrim me avull Plus Pastrimi i plotë.
Heqja e çmërsit Pastrimi i qarkut të krijuesit të avullit nga çmërsi.
Shpëlarje Pastrimi i qarkut të krijimit të avullit. Përdorni shpëlarjen pas gatimit të shpeshtë me avull.
Tharja Procedura për tharje e brendësisë së pajisjes nga kondensimi i mbetur pas përdorimit të funksioneve të avullit.
Kujtues Ju kujton kur vjen koha për të pastruar furrën.
Tabela e nënmenysë Opsionet

Familjarizohuni me të gjitha opsionet e menysë për të marrë maksimumin nga furra.

Artikulli i menysë Aplikimi
Të lehta Për të ndezur dhe fikur llambën.
Ikona e llambës e dukshme Ikona e llambës shfaqet në ekran.
Nxehje e shpejtë Shkurton kohën e ngrohjes. Vini re se kjo është e disponueshme vetëm për disa funksione furre.
Bllokimi Për Fëmijët Parandalon aktivizimin aksidental të furrës. Kur funksioni është aktiv, në ekran shfaqet teksti “Bllokimi për fëmijët” kur ndizni furrën. Për të aktivizuar përdorimin e furrës, zgjidhni shkronjat e kodit në rend alfabetik.
Regjimi ECO Çaktivizon Wi-Fi dhe ekranin për të kursyer sa më shumë energji që të jetë e mundur.
Tabela e nënmenysë Lidhjet

Familjarizohuni me të gjitha opsionet e menysë për të marrë maksimumin nga furra.

Artikulli i menysë Aplikimi
Wi-Fi Për të aktivizuar ose çaktivizuar Wi-Fi.
Rrjeti Për të kontrolluar statusin e rrjetit dhe fuqinë e sinjalit Wi-Fi.
Harroje rrjetin Për të çaktivizuar rrjetin aktual nga lidhja automatike me furrën.
Tabela e nënmenysë Konfigurimi

Familjarizohuni me të gjitha opsionet e menysë për të marrë maksimumin nga furra.

Artikulli i menysë Aplikimi
Gjuha Vendos gjuhën e furrës.
Ora Ditore Vendos orën dhe datën aktuale.
Treguesi i orës Ndez dhe fik orën.
Stili i orës elektronike Ndryshon formatin e treguesit të shfaqur të orës.
Kujtuesi Për Pastrimin Aktivizon dhe çaktivizon kujtuesin.
Tingujt e butonave Aktivizon dhe çaktivizon tonin e fushave me prekje. Nuk mund të çaktivizohet toni i NDEZJES / FIKJES dhe NDAL.
Tinguj Alarmi/Defekti Aktivizon dhe çaktivizon tonet e alarmeve.
Volumi i ziles Rregullon volumin e toneve dhe sinjaleve të tasteve.
Drita e ekranit Rregullon ndriçimin e ekranit.
Fortësia e ujit Cilëson fortësinë e ujit.
Tabela e nënmenysë Servisi

Familjarizohuni me të gjitha opsionet e menysë për të marrë maksimumin nga furra.

Artikulli i menysë Aplikimi
Modaliteti i demonstrimit Kodi i aktivizimit / çaktivizimit: 2468
Licenca Informacion rreth licencave.
Versioni i softuerit Informacion rreth versionit të softuerit.
Rivendos të gjitha cilësimet Rivendos cilësimet e fabrikës.
Rivendos të gjitha dritaret Restauron të gjitha dritaret në cilësimet origjinale.
Caktimi i një funksioni nxehjeje

Furra juaj mund t’ju ndihmojë me shumë gjëra. Gjeni dhe përdorni funksionin që ju ndihmon më së shumti sot.

  1. Ndizni furrën.
  2. Zgjidhni një funksion nxehjeje:
    • zgjidhni nga shkurtoret e funksioneve të nxehjes të parazgjedhura në ekran;
    • shtypni për të zgjedhur nga lista e të gjitha funksioneve të nxehjes.
  3. Shtypni .
    Ekrani kalon te cilësimet e temperaturës.
  4. Lëvizeni gishtin në rrëshqitës për të vendosur temperaturën.
  5. Shtypni .
  6. Shtypni .
    Sensori i ushqimit mund të lidhet në çdo moment para ose gjatë procesit të gatimit.
  7. Shtypni për të çaktivizuar funksionin e nxehjes.
Caktimi i kohës së gatimit

Furra juaj e monitoron për ju kohën e gatimit.

  1. Zgjidhni një funksion furre dhe temperaturën.
  2. Shtypni për të caktuar kohën e gatimit.
  3. Shtypni .
    Kohëmatësi fillon menjëherë numërimin mbrapsht.
NoteColonSymbol Referojuni tabelës Funksionet e orës për të zgjedhur opsionin më të mirë për gatesën tuaj.
Funksionet e orës

Mbani në monitorim kohën e gatimit me shumë funksione ore.

Funksioni i orës Aplikimi
Koha e gatimit Për të cilësuar kohëzgjatjen e gatimit (maksimumi 23 orë 59 min).
Kriteret e nisjes Për të caktuar se kur fillon numërimi i kohëmatësit.
Kriteret e fundit Për të caktuar se çfarë ndodh përfundon numërimi i kohëmatësit.
Set start time Për të shtyrë programin dhe/ose përfundimin e gatimit.
Kohë shtesë Për të zgjatur kohën e gatimit.
Kujtues

Për të vendosur një numërim mbrapsht (maksimumi është 23 orë e 59 minuta).

Ky funksion nuk ndikon në punën e furrës.

Caktimi i Kriteret e nisjes dhe Kriteret e fundit

Zgjidhni Kriteret e nisjes dhe Kriteret e fundit më të mira për gatimin tuaj, dhe bëjeni gatimin edhe më të lehtë.

  1. Zgjidhni një funksion furre dhe temperaturën.
  2. Shtypni për të caktuar kohën e gatimit.
  3. Shtypni .
  4. Shtypni Kriteret e nisjes / Kriteret e fundit.
  5. Shtypni Kriteret e nisjes / Kriteret e fundit të preferuara.
    NoteColonSymbol Referojuni tabelës së Kritereve të nisjes dhe Kritereve të përfundimit për të zgjedhur opsionin më të mirë për gatimin tuaj.
  6. Shtypni ose .

Shtypni për të anuluar Kriteret e nisjes ose Kriteret e fundit të zgjedhura.

Tabela e kritereve të nisjes dhe përfundimit

Zgjidhni Kriteret e nisjes dhe Kriteret e fundit më të mira për gatimin tuaj, dhe bëjeni gatimin edhe më të lehtë.

Kriteret e nisjes Komenti
- Kohëmatësi fillon kur e aktivizoni.
Kohëmatësi fillon pas mbylljes së derës.
Kohëmatësi fillon kur fillon gatimi.
Kohëmatësi fillon kur arrihet temperatura e vendosur.
Kriteret e fundit Komenti
Kur koha e vendosur e gatimit përfundon, bie sinjali.
Kur koha e vendosur e gatimit përfundon, bie sinjali. Gatimi ndalon automatikisht.
Kur përfundon koha e caktuar e gatimit, ekrani shfaq mesazhin pa sinjalin e tingullit.
Shtyrja e nisjes së programit dhe përfundimi i gatimit

Përgatisni ditën tuaj. Vendosni funksionin e nxehjes dhe niseni më vonë.

  1. Shtypni .
  2. Lëvizni pikën në rrëshqitës ose shtypni ikonën e preferuar të kohës.
  3. Shtypni .
Shtyrja e programit pa caktuar përfundimin e gatimit

Përgatisni ditën tuaj. Vendosni funksionin e nxehjes dhe niseni më vonë.

  1. Vendosni një funksion ngrohjeje dhe temperaturën.
  2. Shtypni .
  3. Shtypni .
  4. Shtypni Set start time.
  5. Lëvizni pikën e majtë në vlerën e preferuar.
  6. Shtypni .
Vendosja e kohës shtesë

Nuk ka mbaruar gatesa? Zgjateni kohën e gatimit sipas nevojës.

Kur ka mbetur 10% e kohës së gatimit dhe ushqimi nuk duket se është gati, mund ta zgjasni kohën e gatimit dhe të ndryshoni funksionin e furrës.

  1. Shtypni ikonën e kohës së preferuar për të zgjatur kohën e gatimit.
  2. Opsionale: shtypni funksionin e preferuar të furrës për ta ndryshuar.
Ndryshoni cilësimet e kohëmatësit

Përshtatni kohën e gatimit për t’iu përshtatur nevojave tuaja.

  1. Shtypni .
  2. Lëvizeni pikën në rrëshqitës ose përdorni shkurtoret për të ndryshuar vlerën e kohëmatësit.
  3. Shtypni ose për të rivendosur ndryshimet.

Ju mund ta ndryshoni kohën e vendosur në çdo kohë gjatë gatimit.

Anuloni kohëmatësin e vendosur

Ka mbaruar gatesa? Anuloni kohëmatësin dhe shijojeni ushqimin menjëherë.

  1. Shtypni .
  2. Shtypni për të anuluar kohëmatësin e caktuar.
  3. Shtypni .
Caktimi i Ora Ditore

Caktoni orën dhe filloni gatimin.

  1. Shtypni .
  2. Shtypni Cilësimet > Konfigurimi > Ora Ditore.
  3. Rrëshqiteni dhe shtypeni për të vendosur orën.
Nisja e Gatim i asistuar

Lëreni furrën t’ju ndihmojë të përgatisni gatesa perfekte.

Çdo gatim në këtë nënmeny ka një funksion dhe temperaturë të rekomanduar. Temperatura dhe koha mund të rregullohen manualisht sipas preferencave të përdoruesit.

Për disa prej gatime ju mund të gatuani gjithashtu me:
  • Peshë automatike
  • Sensori i ushqimit
  1. Shtypni .
  2. Shtypni për të hyrë në Gatim i asistuar.
  3. Zgjidhni një gatim ose lloj ushqimi.
  4. Shtypni .
Gatimi me avull
Përdorni funksionet me avull për të gatuar ushqime të shijshme dhe për të ruajtur vlerat ushqimore dhe shijet njëkohësisht.
Përdorimi i Sirtari i ujit

Përdorni Sirtari i ujit dhe shijoni gatime të shijshme të gatuara në avull.

  1. Kapaku

  2. Çaktivizuesi i valëve

  3. Trupi i sirtarit

  4. Vrima për mbushjen me ujë

  5. Niveli

  6. Butoni i përparmë

  1. Shtyni butonin e përparmë të sirtarit të ujit.
    Sirtari i ujit del jashtë.
  2. Hiqni sirtarin e ujit nga furra dhe mbusheni me ujë rubineti deri në nivelin maksimal.
    NoteColonSymbol Gjithashtu mund ta lini sirtarin e ujit brenda furrës dhe derdhni ujin nga një enë.
  3. Mbajeni sirtarin në pozicion horizontal për të shmangur derdhjen e ujit.
  4. Futeni sirtarin e ujit në pozicionin fillestar. Shtyjeni butonin e përparmë derisa sirtari i ujit të futet brenda furrës.
  5. Zbrazeni sirtarin e ujit pas çdo përdorimi.
    CautionColonSymbol Rrezik dëmtimi.

    Mbajeni sirtarin e ujit larg nga sipërfaqet e nxehta.

Gatimi me avull - Steamify

Përdorni funksionet me avull për të gatuar ushqime të shijshme dhe për të ruajtur vlerat ushqimore dhe shijet njëkohësisht.

Gatimi me avull kërkon që të ketë ujë në depozitën e ujit. Një depozitë uji plot mjafton për rreth 50 minuta. Kur është koha për rimbushje, dëgjohet një sinjal.
WarningColonSymbol Rrezik zjarri.

Mos vendosni lëngje të djegshme ose alkoolike në depozitën e ujit.

CautionColonSymbol Rrezik dëmtimi i furrës.

Përdorni vetëm ujë të ftohtë rubineti. Mos përdorni ujë të filtruar (të çmineralizuar) ose të distiluar. Mos përdorni lëngje të tjera.

  1. Ndizni furrën.
  2. Shtypni për të vendosur funksionin e ngrohjes me avull.
  3. Shtypni për të caktuar temperaturën.
    Ekrani kalon te cilësimet e temperaturës.
  4. Lëvizeni gishtin në rrëshqitës për të vendosur temperaturën.
    NoteColonSymbol Referojuni tabelës së Gatimit me avull për të zgjedhur temperaturën më të mirë për gatesën tuaj.
  5. Shtypni për ta konfirmuar.
  6. Mbusheni depozitën e ujit me ujë të ftohtë deri në nivel maksimal (rreth 950 ml). Përdorni nivelin në depozitën e ujit.
  7. Thajeni depozitën e lagur të ujit me një leckë të butë.
  8. Vendoseni depozitën e ujit në pozicionin e saj fillestar.
  9. Shtypni .
    Avulli shfaqet pas rreth dy minutash dhe bie një sinjal kur furra arrin temperaturën e vendosur. Një sinjal i dytë bie në fund të kohës së gatimit.
  10. Fikni furrën.
  11. Zbrazni depozitën e ujit pasi përfundon gatimi me avull.
  12. Kur furra është e ftohtë, fshijeni fundin e brendësisë për të hequr kondensimin.
    CautionColonSymbol Hapni derën e furrës me kujdes për të shmangur derdhjen e ujit.
Tabela e gatimit me avull

Lloji i funksionit të ngrohjes me avull varet nga temperatura e vendosur.

Temperatura Aplikimi

Avull për gatim me avull

50 - 100 °C

Për gatimin me avull të zarzavateve, drithërave, bishtajoreve, frutave të detit, tavave dhe ëmbëlsirave që hahen me lugë.

Avull për gatim me zierje

105 - 130 °C

Për gatimin e mishit ose peshkut të zier, bukës dhe shpezëve, si edhe kekut me krem bulmeti dhe tavave.

Avull për gatim kërcëllitës

135 - 150 °C

Për mish, tava, zarzavate të mbushura, peshk dhe gratina. Falë kombinimit të avullit dhe nxehtësisë mishi bëhet i lëngshëm dhe merr një teksturë të butë me një sipërfaqe krokante.

Nëse caktoni kohëmatësin, funksioni i pjekjes aktivizohet automatikisht në minutat e fundit të procesit të gatimit për t’ju dhënë një gatesë me pjekje të butë.

Avull për pjekje dhe rosto

155 - 230 °C

Për gatesa të pjekura mishi, peshku, shpezësh, ëmbëlsirash me sfoliatë të mbushura, tartave, kek në kupa, gratina, zarzavate dhe gatime furre.

Nëse caktoni kohëmatësin dhe e fusni ushqimin në nivelin e parë, funksioni i nxehtësisë së poshtme aktivizohet automatikisht në minutat e fundit të procesit të gatimit për t’ju dhënë një gatesë me fund krokant.

Gatim "SousVide"
Me Gatim "SousVide" ju përdorni temperatura më të ulëta gatimi krahasuar me gatimin normal.
Gatim "SousVide" rekomandimet

Gjeni disa udhëzime dhe këshilla për të arritur rezultatet e përkryera me Gatim "SousVide".

Gatim "SousVide": Të dhëna të përgjithshme

  • Temperaturat e ulëta janë të përshtatshme vetëm për llojet e ushqimit që mund të hahen të gjalla.
  • Përdorni ushqim me cilësi të lartë dhe të freskët. Kini kujdes kur përdorni vezë të pagatuar.
  • Ziejini përbërësit që përmbajnë alkool përpara paketimit me vakum.
  • Vendosini qeset me vakum në raft përkrah njëra-tjetrës.
  • Mos e gatuani ushqimin për një kohë të gjatë kur përdorni temperaturë nën 60 °C.
  • Ushqimin e gatuar mund ta mbani në frigorifer për 2 - 3 ditë. Ftohni ushqimin me shpejtësi (duke përdorur banjë akulli).
  • Mos e përdorni këtë funksion gatimi për ngrohjen e ushqimeve të mbetura.

Gatim "SousVide": Mish

  • Përdorni vetëm mish pa kocka për të shmangur shpimin e qeseve në vakum.
  • Skuqni me lëkurën e filetave të shpezëve poshtë përpara se të paketoni në vakum.

Gatim "SousVide": Peshk dhe fruta deti

  • Thajini filetat e peshkut me letër kuzhine përpara se t’i fusni në qese me vakum.
  • Shtoni një gotë ujë në qesen me vakum kur gatuani midhjet.

Gatim "SousVide": Zarzavate

  • Për të ruajtur ngjyrën e angjinareve, vendosini ato në ujë me lëng limoni pasi t'i pastroni dhe t'i prisni.

Gatim "SousVide": Fruta dhe ëmbëlsira

  • Për të ruajtur ngjyrën e mollëve dhe dardhave, futini në ujë me lëng limoni pasi t’i pastroni dhe t’i prisni.
Paketimi me vakum

Duke i përdorur qeset me vakum sipas mënyrës së duhur ju do të keni ushqime të shijshme.

  • Përdorni vetëm qeset me vakum dhe izoluesit me vakum të rekomanduara për SousVide. Vetëm ky lloj izolimi me vakum mund të heqë vendosë lëngjet në paketime me vakum.
  • Mos i përdorni sërish qeset me vakum.
  • Për të garantuar mbylljen e sigurt të qeses me vakum, sigurohuni që zona që do të izolohet të jetë e pastër. Sigurohuni që anët e pjesës së brendshme të qeses me vakum të jenë të pastra përpara se ta vulosni.
  • Për rezultate më të shpejta dhe më të mira vendosni shkallën maksimale të vakumit.
Mënyra e caktimit Gatim "SousVide"

Me Gatim "SousVide" ju përdorni temperatura më të ulëta gatimi krahasuar me gatimin normal.

  1. Ndizni furrën.
    Në ekran shfaqen funksionet e parazgjedhura të ngrohjes. Për të parë më shumë funksione ngrohjeje, shtypni .
  2. Shtypni për të caktuar funksionin Gatim "SousVide".
  3. Shtypni për ta konfirmuar.
  4. Shtypni për të caktuar kohëmatësin.
  5. Shtypni për ta konfirmuar.
  6. Shtypni për të caktuar temperaturën.
  7. Shtypni .
  8. Pas gatimit, përdorni një pjatë dhe një peshqir për të nxjerrë qeset me vakum.
    CautionColonSymbol Hapni derën e furrës me kujdes për të shmangur derdhjen e ujit.
  9. Kur furra është e ftohtë, fshijeni fundin e brendësisë me sfungjer për të hequr kondensimin. Thajeni brendësinë me një leckë të butë.
Përdorni Sensori i ushqimit

Sensori i ushqimit ju ndihmon të gatuani të gjithë ushqimin deri në fund.

Sensori i ushqimit mat temperaturën brenda ushqimit. Nëse ushqimi është në temperaturën e vendosur, furra çaktivizohet.

CautionColonSymbol Përdorni vetëm Sensori i ushqimit që keni marrë me pajisjen dhe pjesët origjinale të këmbimit.

Duhet të caktohen dy temperatura për të përdorur Sensori i ushqimit:

  • Temperatura e furrës (minimumi 120 °C).
  • Temperatura e brendshme e ushqimit.

Furra llogarit me afërsi kohën e përafërt të përfundimit të gatimit. Ajo varet nga sasia e ushqimit, funksioni i vendosur i nxehjes dhe temperatura e vendosur.

Udhëzimet për rezultate optimale:

  • Përbërësit duhet të jenë në temperaturë dhome.

  • Sensori i ushqimit nuk mund të përdoret për gatimet e lëngshme.

  • Gjatë gatimit Sensori i ushqimit duhet të qëndrojë brenda gatesës dhe spina të jetë në prizë.

Gatuani mish, pulë dhe peshk me Sensori i ushqimit

Sensori i ushqimit ju ndihmon të matni temperaturën brenda ushqimit.

  1. Ndizni furrën.
  2. Vendosni një funksion nxehjeje dhe nëse kërkohet, temperaturën e furrës.
  3. Vendosni majën e Sensori i ushqimit në qendër të mishit ose peshkut, në pjesën më të trashë (nëse është e mundur).
    Sigurohuni që të paktën 3/4 e Sensori i ushqimit të jetë brenda gatimit.
  4. Futni prizën e Sensori i ushqimit në folenë që ndodhet në pjesën e përparme të furrës.
    Ekrani shfaq temperaturën aktuale të Sensori i ushqimit.
  5. Shtypni për të vendosur temperaturën e brendshme.
  6. Shtypni për të shkuar tek opsionet Sensori i ushqimit. Për të zgjedhur, shtypni një nga opsionet:
    • Bie alarmi - kur ushqimi arrin temperaturën e brendshme, bie sinjali.
    • Bie alarmi dhe ndalon gatimi - kur ushqimi arrin temperaturën e brendshme, bie sinjali dhe furra ndalon.
    • Vetëm tregon temperaturën - ekrani tregon vetëm temperaturën e brendshme.
  7. Shtypni ose .
  8. Shtypni .
Kur gatesa arrin temperaturën e brendshme të vendosur, dëgjohet një sinjal. Mund të zgjidhni të ndaloni ose të vazhdoni gatimin për t’u siguruar që ushqimi është gatuar mirë.
Nxirreni fishën e Sensori i ushqimit nga priza dhe nxirreni gatesën nga furra.
WarningColonSymbol Rrezik djegiesh.

Sensori i ushqimit nxehet shumë. Kini kujdes kur e shkëputni Sensori i ushqimit nga priza dhe kur e hiqni nga ushqimi.

Gatimi i tavave me Sensori i ushqimit

Sensori i ushqimit ju ndihmon të matni temperaturën brenda ushqimit.

  1. Ndizni furrën.
  2. Vendosni një funksion nxehjeje dhe nëse kërkohet, temperaturën e furrës.
  3. Futni majën e Sensori i ushqimit saktësisht në qendër të tavës.
    Sensori i ushqimit nuk duhet të lëvizë gjatë gatimit. Përdorni ingredientë të fortë për të stabilizuar Sensori i ushqimit dhe mbështetni dorezën e silikonit në buzë të tavës së pjekjes.
    ImportantColonSymbol Mos lini që maja e Sensori i ushqimit të prekë fundin e tavës së pjekjes.
  4. Mbulojeni Sensori i ushqimit me pjesën tjetër të përbërësve të mbetur.
  5. Futni prizën e Sensori i ushqimit në folenë që ndodhet në pjesën e përparme të furrës.
    Ekrani shfaq temperaturën aktuale të Sensori i ushqimit.
  6. Shtypni për të vendosur temperaturën e brendshme.
  7. Shtypni për të shkuar tek opsionet Sensori i ushqimit. Për të zgjedhur, shtypni një nga opsionet:
    • Bie alarmi - kur ushqimi arrin temperaturën e brendshme, bie sinjali.
    • Bie alarmi dhe ndalon gatimi - kur ushqimi arrin temperaturën e brendshme, bie sinjali dhe furra ndalon.
    • Vetëm tregon temperaturën - ekrani tregon vetëm temperaturën e brendshme.
  8. Shtypni ose .
  9. Shtypni .
Kur gatesa arrin temperaturën e brendshme të vendosur, dëgjohet një sinjal. Mund të zgjidhni të ndaloni ose të vazhdoni gatimin për t’u siguruar që ushqimi është gatuar mirë.
Nxirreni fishën e Sensori i ushqimit nga priza dhe nxirreni gatesën nga furra.
WarningColonSymbol Rrezik djegiesh.

Sensori i ushqimit nxehet shumë. Kini kujdes kur e shkëputni Sensori i ushqimit nga priza dhe kur e hiqni nga ushqimi.

Përdorimi i mbrojtëses së kamerës

Përdorni mbrojtësen e kamerës për cilësinë më të mirë të fotografive nëse ndriçimi i dhomës favorizon reflektimet.

  1. Shtypni mbrojtësen e kamerës mes xhamit të derës dhe dorezës në pozicionin qendror.
  2. Mbështetini grepat më të gjatë mbi xham dhe më të shkurtrit në pjesën e pasme të dorezës.
Funksione shtesë
Njihuni me më shumë funksione tërheqëse që ju ofron furra. Funksionet mund të ndryshojnë në varësi të modelit.
Përdorimi i fikjes automatike

Furra juaj fiket automatikisht pas një periudhe të caktuar mungese aktiviteti.

Për arsye sigurie furra fiket automatikisht pas një farë kohe nëse një funksion nxehjeje është aktiv dhe ju nuk ndryshoni asnjë cilësim.

NoteColonSymbol Fikja automatike nuk mund të përdoret bashkë me funksionet: Të lehta, Sensori i ushqimit, Kohëzgjatja ose Koha e përfundimit.
Koha përpara fikjes automatike

Koha përpara fikjes automatike në temperatura të ndryshme.

Temperatura (°C) Koha e fikjes (orë)
30 - 115 12,5
120 - 195 8,5
200 - 230 5,5
Ventilatori ftohës

Kur furra është në punë, ventilatori ftohës ndizet aktivizohet për t’i mbajtur sipërfaqet e furrës të ftohta.

Nëse fikni furrën, ventilatori ftohës vazhdon të punojë derisa të ftohet furra.

Kursimi i energjisë

Kurseni energji pa mundim në gatimin tuaj të përditshëm.

Veçoritë e furrës që ju ndihmojnë të kurseni energji:

Ventilatori i furrës
Kur është e mundur, përdorni funksionet e gatimit me ventilator për të kursyer energji.
Pjekje vent. me lagështirë
Ky funksion është projektuar për të kursyer energji. Llamba fiket automatikisht pas 30 sekondash. Mund ta ndizni llambën sërish, por ky veprim do të reduktojë kursimin e pritshëm të energjisë.
Gatimi me llambë të fikur
Ju mund ta fikni llambën gjatë gatimit. Ndizeni vetëm kur t'ju nevojitet.
Përdorimi i nxehtësisë së mbetur
Nëse koha e gatimit është caktuar me funksionin Kohëzgjatja ose funksionin Koha e përfundimit, dhe koha e gatimit është më e gjatë se 30 minuta, furra çaktivizon elementet e nxehjes më herët në disa funksione të furrës. Ventilatori dhe llamba vazhdojnë të funksionojnë.

Kur gatimi zgjat më shumë se 30 minuta, dhe nuk janë vendosur funksioni Kohëzgjatja ose funksioni Koha e përfundimit, reduktoni temperaturën e furrës në minimum, 3 - 10 minuta përpara përfundimit të kohës së gatimit (në varësi të kohëzgjatjes së gatimit).

Kur fikni furrën, ekrani tregon ngrohjen e mbetur. Përdorni nxehtësinë e mbetur për nxehur ushqimin, për të shkrirë ushqimin, për ta mbajtur ushqimin ngrohtë ose për të ngrohur paraprakisht pjatat.

Regjimi në pritje
Pas 2 minutash ekrani kthehet në regjimin e gatishmërisë.

Këshilla të përgjithshme rreth mënyrës së kursimit të energjisë:

  • Sigurohuni që dera e furrës të jetë e mbyllur mirë kur furra është në punë.
  • Mos e hapni derën shumë shpesh gjatë gatimit.
  • Mbajeni guarnicionin e derës të pastër dhe sigurohuni që të jetë i fiksuar mirë në vend.
  • Për të përmirësuar kursimin e energjisë, përdorni enë metalike.
  • Kur është e mundur, mos e ngrohni paraprakisht furrën përpara se të fusni ushqim brenda.
  • Kur përgatitni disa gatime për të njëjtin rast, mbajini sa më të shkurtra që të jetë e mundur periudhat e pushimit mes gatimeve.

Pastrimi dhe kujdesi

Mësoni se kur dhe se si të pastroni pajisjen tuaj. Një pajisje e pastër dhe e përkujdesur rrit sigurinë dhe përmirëson rezultatet kur gatuani.
Pastrimi i furrës suaj

Mësoni se kur dhe se si të pastroni furrën tuaj.

ImportantColonSymbol Mos përdorni pastrues me avull për të pastruar furrën.

Kur të pastroni furrën

Pas çdo përdorimi:

  • Pastrojeni manualisht furrën ose përdorni funksionin Pastrim me avull.
    ImportantColonSymbol Grumbullimi i yndyrës ose mbetjeve të ushqimeve të tjera mund të shkaktojë zjarr. Rreziku është veçanërisht i lartë për tavën e skarës.
  • Pastroni aksesorët e përdorur.

Pas çdo përdorimi avulli:

  • Fshijeni lagështirën nga brendësia e furrës.
  • Zbrazni depozitën e ujit.

Pas përdorimit të shpeshtë të avullit:

  • Shpëlajeni sistemin e krijimit të avullit.

Kur afishohet kujtuesi i lidhur:

  • Pastrojeni furrën me funksionin Pastrim me avull Plus.
  • Heqja e çmërsit nga sistemi i krijimit të avullit.
  • Thajeni furrën me funksionin Tharja.

Sipas nevojës:

  • Pastrojeni furrën me funksionin Pastrim me avull ose funksionin Pastrim me avull Plus.
    ImportantColonSymbol Nëse e çaktivizoni kujtuesin e pastrimit, mos harroni të pastroni furrën rregullisht.
  • Fshijeni lagështirën nga brendësia e furrës.
  • Pastroni pjesën e përparme të furrës.
  • Pastroni xhamin e brendshëm të derës.
  • Zëvendësoni llambën.

Si të pastroni manualisht furrën

NoteColonSymbol Mos përdorni pastrues gërryes të fortë ose kruajtëse metalike të mprehta. Ato gërvishtin panelin e xhamit në derë duke shkaktuar thyerjen e xhamit.
  • Sigurohuni që furra të jetë ftohur përpara se të filloni ta pastroni. Ndryshe, xhami në derë mund të thyhet.
  • Pastroni pjesën e brendshme të furrës me një copë të butë me ujë të ngrohtë dhe një agjent pastrues neutral. Mos përdorni produkte gërryese, materiale të ashpra pastruese, tretës ose objekte metalike.
  • Për të pastruar sipërfaqet metalike, përdorni agjent pastrimi për këto sipërfaqe.
  • Pastroni papastërtitë e forta me një agjent pastrimi të prodhuar për furrat.
  • Pastroni pjesën e përparme të furrës me një copë të butë me ujë të ngrohtë dhe një agjent pastrues të butë.
  • Mos e pastroni smaltin katalitik (nëse ka) me asnjë lloj detergjenti.

Mënyra e pastrimit të aksesorëve

  • Pastrojini aksesorët me një leckë të butë me ujë të ngrohtë dhe agjent pastrues. Mos i pastroni aksesorët në lavastovilje.
  • Nëse keni aksesorë kundër ngjitjes, mos i pastroni duke përdorur agjentë pastrues agresivë, sende me cepa të mprehta ose në lavastovilje. Kjo mund t'i shkaktojë dëmtime veshjes së pajisjes.
  • Mos i pastroni shinat teleskopike në lavastovilje dhe mos i lubrifikoni ato.
Produktet e rekomanduara të pastrimit

Përdorni produktet e pastrimit të rekomanduara për rezultate të mira dhe një furrë të freskët.

Produktet tona mund t'i blini te dyqani në ueb i Electrolux dhe në dyqanet më të mira të shitjes me pakicë.

CautionColonSymbol Mos përdorni sfungjerë abrazivë ose detergjente të forta. Mund të shkaktojnë dëmtimin e smaltit dhe të pjesëve të çelikut inoks.
Kujtuesi Për Pastrimin

Kur ekrani shfaq një kujtues pastrimi, nevojitet pastrim.

Kur shfaqet kujtuesi i pastrimit, përdorni funksionin Pastrim me avull Plus për të pastruar furrën tuaj.

Ju e aktivizoni ose çaktivizoni kujtuesin e pastrimit në menynë Pastrimi > Kujtuesi Për Pastrimin.

Pastrojeni furrën tuaj me Pastrim me avull

Pastrojeni rregullisht furrën për të vazhduar marrjen e rezultateve të mira të gatimit.

Përdorni funksionin Pastrim me avull për pastrimin e pajisjes kur është pak e ndotur dhe kur nuk është ndezur shumë herë. Kohëzgjatja e funksionit është afërsisht 30 minuta. Furra ka nevojë të thahet për deri në një orë pasi të përfundojë funksioni.

Kur funksioni i pastrimit me avull është aktiv, drita e furrës fiket.

ImportantColonSymbol Përpara se të filloni procedurën e pastrimit, sigurohuni që furra të jetë e ftohtë.
  1. Hiqni aksesorët dhe mbajtësen e sirtarit për të pastruar paretet anësore.
  2. Hiqni me dorë sa më shumë papastërti që të mundni.
  3. Mbusheni sirtarin e ujit me ujë të ftohtë deri në nivel maksimal (rreth 950 ml).
  4. Zgjidhni menynë Pastrimi > Pastrim me avull dhe aktivizoni funksionin.
  5. Pas procesit të pastrimit, fshini brendësinë e furrës me sfungjer joabraziv të përshtatshëm.
  6. Hiqni ujin e mbetur nga sirtari i ujit.
  7. Lëreni furrën të thahet plotësisht me derën hapur.
    Duhet afërsisht një orë që furra të thahet.
Pastrojeni furrën tuaj me Pastrim me avull Plus

Pastrojeni rregullisht furrën për të vazhduar marrjen e rezultateve të mira të gatimit.

Përdorni funksionin Pastrim me avull Plus për pastrimin e papastërtive të forta me ndihmën e një pastruesi furre. Kohëzgjatja e funksionit është afërsisht 75 minuta. Furra ka nevojë të thahet për deri në një orë pasi të përfundojë funksioni.

Kur funksioni i pastrimit me avull është aktiv, drita e furrës fiket.

ImportantColonSymbol Përpara se të filloni procedurën e pastrimit, sigurohuni që furra të jetë e ftohtë.
  1. Hiqni aksesorët dhe mbajtësen e raftit për të pastruar paretet anësore.
  2. Hiqni me dorë sa më shumë papastërti që të mundni.
  3. Mbusheni depozitën e ujit me ujë të ftohtë deri në nivel maksimal (rreth 950 ml).
  4. Spërkatni njëtrajtësisht detergjent të përshtatshëm në hapësirën e furrës, në pjesët e emaluara dhe prej çeliku.
  5. Zgjidhni menynë Pastrimi > Pastrim me avull Plus dhe aktivizoni funksionin.
  6. Pas procesit të pastrimit, fshini brendësinë e furrës me sfungjer joabraziv të përshtatshëm.
  7. Lëreni furrën të thahet plotësisht me derën hapur.
    Duhet afërsisht një orë që furra të thahet.
Tharja e furrës

Përdorni funksionin Tharja për ta tharë furrën tuaj me lehtësi pas gatimit me avull ose pastrimit me avull.

ImportantColonSymbol Përpara se të filloni procedurën e pastrimit, sigurohuni që furra të jetë e ftohtë.
  1. Hiqni të gjithë aksesorët.
  2. Zgjidhni menynë Pastrimi > Tharja dhe aktivizoni funksionin.
  3. Ndiqni udhëzimet e shfaqura në ekran.
Tharja kujtues

Mbajeni furrën të thatë pas çdo gatimi me avull.

Pas gatimit me avull, ekrani tregon një mesazh që kërkon të thajë furrën. Shtypni PO për të tharë furrën.

Heqja dhe instalimi i mbajtëseve të rafteve

Hiqni mbajtëset e rafteve për të pastruar dhe për t’u kujdesur me lehtësi për furrën tuaj.

WarningColonSymbol Rrezik djegiesh. Sigurohuni që furra të jetë ftohur përpara se të filloni të punoni.
  1. Nxirrini mbajtëset nga kapja e përparme, duke i ngritur lart.
  2. Tërhiqni pjesën ballore të mbështetëses nga muri anësor.
  3. Nxirrini mbajtëset nga kapja e pasme.
  4. Për të instaluar mbajtësen e raftit, kryeni hapat në rend të kundërt.
Heqja dhe instalimi i xhamave të derës

Hiqni derën për të pastruar pllakat e brendshme të xhamit ose për të kryer shërbimin e derës.

Mund të hiqni derën dhepanelet e brendshme prej xhami për ta pastruar. Numri i paneleve prej xhami është i ndryshëm për modele të ndryshme.
WarningColonSymbol Dera është e rëndë.
  1. Hapeni derën plotësisht.
  2. Shtyjini plotësisht levat fiksuese (A) në dy menteshat e derës.
  3. Mbylleni derën e furrës deri në pozicionin e parë të hapur, në kënd përafërsisht 70°.
  4. Mbajeni derën me një dorë në secilën anë dhe tërhiqni me kënd lart për ta nxjerrë nga furra.
  5. Vendoseni derën me faqen e jashtme poshtë mbi një leckë të butë mbi një sipërfaqe të qëndrueshme.
  6. Shtypni anët e kornizës së derës (B) për të liruar mbërtheckën dhe tërhiqni lehtë kornizën nga dera.
  7. Hiqni panelet e xhamit një nga një: mbani secilin panel në anën e sipërme dhe tërhiqeni lart nga udhëzuesi.
  8. Pastroni panelin e xhamit me ujë dhe sapun. Fshini me kujdes panelin prej xhami.
  9. Për të instaluar derën, kryeni hapat në rend të kundërt. Instaloni panelin më të vogël përpara panelit më të madh.
    WarningColonSymbol Rrezik mbinxehjeje. Sigurohuni që panelet e xhamit të futen në pozicionin e duhur, ndryshe sipërfaqja e derës mund të mbinxehet.

Zëvendësimi i llambës së sipërme

Nëse llamba në furrën tuaj erret, kontrolloni llambën e sipërme dhe zëvendësojeni nëse nevojitet.

WarningColonSymbol
  • Rrezik goditjeje elektrike. Fikni furrën para se të filloni të punoni.
  • Llamba mund të jetë e nxehtë.
  1. Fikni furrën.
  2. Prisni derisa furra të jetë ftohur.
  3. Shkëputeni furrën nga energjia elektrike.
  4. Vendosni një pëlhurë në fund të zgavrës.
  5. Rrotullojeni kapakun prej xhami të llambës për ta hequr.
  6. Hiqni unazën metalike dhe pastroni kapakun prej xhami.
  7. Ndërroni llambën me një llambë të përshtatshme që i reziston nxehtësisë 300 °C.
  8. Vendosni unazën metalike në kapakun prej qelqi.
  9. Instaloni kapakun prej metali dhe xhami mbi llambë.
Zëvendësimi i llambës anësore

Nëse llamba në furrën tuaj erret, kontrolloni llambën anësore dhe zëvendësojeni nëse nevojitet.

WarningColonSymbol
  • Rrezik goditjeje elektrike. Fikni furrën para se të filloni të punoni.
  • Llamba mund të jetë e nxehtë.
  1. Fikni furrën.
  2. Prisni derisa furra të jetë ftohur.
  3. Shkëputeni furrën nga energjia elektrike.
  4. Vendosni një pëlhurë në fund të zgavrës.
  5. Hiqni mbajtësen e majtë të raftit për të pasur akses te llambushka.
  6. Përdorni një kaçavidë 20-she për të hequr kapakun prej xhami.
  7. Hiqni kornizën metalike dhe guarnicionin nga kapaku i llambës dhe pastrojini ato.
  8. Ndërroni llambën me një llambë të përshtatshme që i reziston nxehtësisë 300 °C.
  9. Vendosni kornizën prej metali dhe guarnicionin e kapakut të llambës. Shtrëngoni vidat.
  10. Montoni mbajtësen e majtë të rafteve.
Kujdesi për sistemin tuaj të krijimit të avullit
Mbajeni sistemin në formë të mirë dhe vazhdoni të shijoni gatime të shijshme të gatuara me avull.
Shpëlarja e sistemit të krijimit të avullit

Shpëlani rregullisht sistemin e krijimit të avullit për të siguruar rezultate të mira gatimi.

Kohëzgjatja e funksionit Shpëlarje është afërsisht 30 minuta.

Kur funksioni është aktiv, drita e furrës fiket.

  1. Hiqni të gjithë aksesorët. Lini vetëm raftin e furrës në nivelin e parë.
  2. Mbushni sirtarin e ujit me ujë të freskët.
  3. Zgjidhni menynë Pastrimi > Shpëlarje dhe aktivizoni funksionin.
    Ndërfaqja e përdoruesit do t’ju drejtojë përmes procedurës.
  4. Hiqni tavën e pjekjes, kur përfundon funksioni.
Hiqni çmërsin rregullisht

Mbajeni avullin e mirë: hiqni çmërsin kur furra juaj tregon se ka ardhur koha për këtë.

Për të parandaluar akumulimin e çmërsit në sistemin e krijimit të avullit, pastrojeni qarkun e krijimit të avullit sapo furra t’jua kërkojë me një kujtues të heqjes së çmërsit.

Çmërsi akumulohet brenda krijuesit të avullit për shkak të përmbajtjes së kalciumit në ujë. Çmërsi i akumuluar mund të ketë efekt negativ te cilësia e avullit, te performanca e krijuesit të avullit dhe te cilësia e ushqimit.

Kujtuesi i heqjes së çmërsit

Duhet ta hiqni çmërsin e sistemit të krijimit të avullit rregullisht për të përdorur funksionet e avullit. Kujtuesi i heqjes së çmërsit ju ndihmon ta kujtoni këtë.

Kur është koha për të përdorur funksionin Heqja e çmërsit, një kujtues shfaqet në ekran sa herë që fikni furrën.

Kujtuesin e heqjes së çmërsit nuk mund ta çaktivizoni.

Ekzistojnë dy lloje kujtuesish:

  • Kujtuesi i lehtë ju kujton dhe ju rekomandon të kryeni funksionin Heqja e çmërsit.
  • Kujtuesi i fortë ju detyron të kryeni funksionin Heqja e çmërsit.
    ImportantColonSymbol Nëse nuk hiqni çmërsin nga furra kur aktivizohet kujtuesi i fortë, nuk mund t'i përdorni funksionet me avull.
Heqja e çmërsit nga sistemi i krijimit të avullit

Hiqni çmërsin rregullisht nga sistemi i krijimit të avullit për të vazhduar marrjen e rezultateve të mira të gatimit.

Kohëzgjatja e procedurës së plotë të heqjes së çmërsit është rreth 2 orë.

Kur funksioni Heqja e çmërsit është aktiv, drita e furrës fiket.

ImportantColonSymbol Nëse Heqja e çmërsit nuk kryhet siç duhet, një mesazh në ekran do t’ju kërkojë të përsërisni procedurën.
  1. Hiqni të gjithë aksesorët. Lini vetëm raftin e furrës në nivelin e parë.
  2. Sigurohuni që sirtari i ujit të jetë bosh.
  3. Vendosni 250 ml solucion për largimin e çmërsit në depozitën e ujit.
  4. Mbushni pjesën tjetër të sirtarit të ujit me ujë deri në nivelin maksimal (rreth 950 ml).
  5. Futni sirtarin e ujit.
  6. Zgjidhni Pastrimi > Heqja e çmërsit dhe aktivizoni funksionin.
    Fillon pjesa e parë e funksionit Heqja e çmërsit. Kohëzgjatja e këtij hapi është afërsisht 1 orë e 40 minuta.
  7. Ndiqni udhëzimet e shfaqura në ekran. Ndërfaqja e përdoruesit do t’ju drejtojë përmes procedurës.
  8. Pas përfundimit të pjesës së parë, zbrazni tavën e pjekjes dhe vendoseni atë sërish në nivelin e parë të raftit.
    Fillon pjesa e dytë e funksionit Heqja e çmërsit. Kohëzgjatja e këtij hapi është afërsisht 35 minuta.
  9. Mbusheni sirtarin e ujit me ujë deri në nivel maksimal (rreth 950 ml).
    NoteColonSymbol Sigurohuni që të mos mbetet më solucion për heqjen e çmërsit brenda sirtarit të ujit.
  10. Futni sirtarin e ujit.
  11. Kur përfundon pjesa e dytë, hiqni tavën e pjekjes.
  12. Nëse brendësia e furrës është e lagësht ose e njomë, thajeni me një leckë të thatë.
  13. Lëreni furrën të thahet plotësisht me derën hapur.
    Duhet afërsisht një orë që furra të thahet.

Video për të filluar

Mësoni si të merrni maksimumin nga pajisja juaj me "Videot udhëzuese".

  • Si të përdorni Steamify

    Si të përdorni Steamify

    DUdhëzime të detajuara si të përdorni funksionin e Steamify në furrën tuaj SteamPro.

    Tjetër

  • Si të përdorni nivele të ndryshme avulli në furrën tuaj dhe gatimet për të cilat funksionojnë

    Si të përdorni nivele të ndryshme avulli në furrën tuaj dhe gatimet për të cilat funksionojnë

    Udhëzime hap pas hapi për programet e avullit në furrën tuaj dhe si të ndryshoni nivelet e avullit në furrën tuaj.

    Tjetër

  • Si të përdorni Sous-Vide

    Si të përdorni Sous-Vide

    Udhëzime hap pas hapi si të arrini rezultate sous-vide si në restorant në shtëpi çdo herë që përdorni furrën me avull.

    Tjetër

  • Si të përdorni ngrohësen e pjatave

    Si të përdorni ngrohësen e pjatave

    Si të përdorni funksionin e ngrohjes së pjatave në furrën me avull, për ta mbajtur ushqimin të ngrohtë për më gjatë.

    Tjetër

  • Si të ringrohni ushqimin tuaj

    Si të ringrohni ushqimin tuaj

    Udhëzime hap pas hapi si të ringrohni ushqimin tuaj të mbetur pa e tharë ushqimin në furrën me avull.

    Tjetër

  • Si të bëni gatime të shëndetshme në furrën tuaj

    Si të bëni gatime të shëndetshme në furrën tuaj

    Tani mund t'i bëni të gjitha ushqimet e shëndetshme në shtëpi, duke përdorur programin e tharjes ose programin e konservimit. Ndiqni videon tonë për të mësuar se si!

    Tjetër

  • Si të bëni ardhjen e brumit

    Si të bëni ardhjen e brumit

    Udhëzime hap pas hapi se si të bëni ardhjen e brumit në 20 minuta në shtëpi.

    Tjetër

  • Si të bëni kos

    Si të bëni kos

    Prodhojeni kosin vetë në shtëpi me furrën tonë të re me avull, ndiqni videon tonë për të mësuar se si!

    Tjetër

  • Si të gatuani me avull

    Si të gatuani me avull

    Tani me furrën tuaj të re me avull, nuk është nevoja të gjeni se cila është mënyra më e mirë për të gatuar, ju zgjidhni gatimin, dhe furra ju udhëzon se si ta gatuani më mirë, me cilësimin e duhur dhe temperaturën e duhur

    Tjetër

  • Si të gatuani ëmbëlsirë me avull - tartë me kajsi dhe rikota

    Si të gatuani ëmbëlsirë me avull - tartë me kajsi dhe rikota

    Udhëzime si të bëni ëmbëlsirë në furrë me avull.

    Tjetër

  • Si të gatuani peshk me avull - krap me kore kripe

    Si të gatuani peshk me avull - krap me kore kripe

    Udhëzime se si të gatuani sa më mirë peshkun.

    Tjetër

  • Si të gatuani mish me avull - speca të mbushur me mish

    Si të gatuani mish me avull - speca të mbushur me mish

    Mësoni se cili është cilësimi më i mirë për të gatuar mishin dhe rikrijoni të njëjtin mjedis në furrën tuaj me avull për të gatuar gatimin tuaj të preferuar.

    Tjetër

  • Si të gatuani me avull ushqim vegjetarian - sallatë me bollgur të ngrohtë dhe grurë

    Si të gatuani me avull ushqim vegjetarian - sallatë me bollgur të ngrohtë dhe grurë

    Mësoni se cili është cilësimi më i mirë për të gatuar orizin ose bollgurin ose kuskusin dhe rikrijoni të njëjtin mjedis në furrën tuaj me avull për të gatuar gatimin tuaj të preferuar.

    Tjetër


Funksione

Perfect the art of Sous-Vide

Accurately controlled temperatures
Accurately controlled temperatures are the key to SousVide, and thanks to our precise technology, they are now simple to achieve.

Vacuum-sealed bags
Vacuum-sealed bags enhance flavours, while steam preserves taste and nutrients.

Steamify, your steam assistant

Your steam expert for healthier and tastier food
Enter the cooking temperature that you would usually use and the oven automatically adjusts settings, meaning your food is steamed to perfection.

Delicious meals made easy with connectivity

Convenient way of controlling the cooking
Remotely set and change the time and temperature of the oven. Enjoy the convenience of controlling the cooking progress even from outside of the kitchen.

Gatimi me prezicion me Sensori i ushqimit

Monitorim preciz për rezultate të përkryera
Sensori i ushqimit ju lejon të monitoroni me precizion procesin e gatimit dhe të arrini rezultate të përkryera sipas shijes suaj personale. Kur ushqimi ka arritur temperaturën e duhur, furra juaj ju njofton dhe përfundon procesin e gatimit.

Gatim i besueshëm
Sensori i ushqimit mat temperaturën e brendshme të ushqimit tuaj, për rezultate të besueshme.

Touch Display, for expert assistance

Easy access to your favourite functions
Our full-colour Touch Display provides an intuitive experience, and a shortcut to the 3 most relevant functions. So you don’t have to scroll through to find your favourites. It's the short-cut to delicious meals.