100 years of better living

The past, present and future of better living 

Founded in Sweden in 1919 by entrepreneur Axel Wenner-Gren, Electrolux has shaped living for the better for 100 years by reinventing what great taste, careand wellbeing experiences for our consumers. This is our story.

Një shekull me rishpikje të mirëqenies në shtëpi

"Electrolux" u themelua me idenë për t'i bërë fshesat me korrent më të lehta dhe më të thjeshta për t'u përdorur, duke i promovuar ato nëpër botë si një mjet për të përmirësuar shëndetin dhe higjienën. Ky udhëtim ka filluar nga inovacioni i themeluesit Axel Wenner-Gren për të vendosur rrota në fshesën me korrent të Modelit V, deri te prezantimi i fshesës së parë robotike në botë, dhe është në vazhdim.

Një shekull me rishpikje të kujdesit për pëlhurat

Lavatriçja është quajtur shpikja më e madhe e revolucionit industrial, për shkak të ndikimit që ka pasur në rolin e grave në shoqëri. Me kontributet që përfshijnë revolucionarizimin e lavatriçes me "krah pluskues" në vitet 1940, "Electrolux" u ka dhënë mundësinë klientëve që të kalojnë kohë për gjëra që kanë vërtet rëndësi, qoftë për arsim apo për të kaluar më shumë kohë me familjen e tyre.

Një shekull me rishpikje të përvojave të shijes

Krijimi i përvojave më të kënaqshme të të ngrënit ka qenë gjithmonë forca drejtuese pas inovacioneve tona në kuzhinë. Gjatë historisë sonë, ne kemi shfrytëzuar trashëgiminë tonë unike profesionale për ta bërë këtë realitet. Përpunuesi inovativ i ushqimeve "Assistent" dhe furrat "CombiSteam" janë thjesht disa shembuj.

product exhibition

"Electrolux Assistent": një klasik i veçantë me dizajn nordik

Në vitin 1939, "Electrolux" i dha dizajnerit dhe inxhinierit suedez, Alvar Lenning, detyrën e konvertimit të një pajisjeje profesioniste kuzhine për restorante në një pajisje më të vogël dhe më kompakte që do të ishte praktike për përdorim shtëpiak. Të paktë do të ishin ata që dyshonin se përpunuesi i ushqimeve "Electrolux Assistent" do të bëhej një prej produkteve më rezistente, i vlerësuar si për fortësinë edhe për dizajnin.

"Model V" revolucionar

"Model V" kishte rrota që e lejonin të shkiste nëpër dyshemenë e shtëpisë për të thithur me efikasitet pluhurin dhe papastërtitë, megjithëse ishte më i vogël dhe shumë më i lehtë se pararendësit e tij. Ishte vetë Wenner-Gren që kishte hedhur idenë e rrotave. Fakti që pajisja ishte një përfaqësues i denjë i dizajnit të ri industrial të epokës, nën frymën e arkitektit gjerman Peter Behrens, nuk sillte asgjë të keqe.

I pari në botë: "Kazani i rrumbullakët"

Lavastovilja D10, e quajtur "kazani i rrumbullakët" u prezantua në vitin 1959. Ajo është lavastovilja e parë në botë mbi bango. Në një kohë kur shumica e kuzhinave nuk ishin përshtatur për të mbajtur lavastoviljet, ajo mund të montohej në shumicën e kuzhinave pa nevojën e rinovimeve të mëdha në kuzhinë.